Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 06-02-2008

Internet
WWW.TOP-X.NL

TOP-X: JONGEREN STEUNEN IDEEËN WILDERS

Ruim eenderde (36 procent) van de jongeren is het eens met Wilders' ideeën over de islam. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête onder Top-X, het jongerenpanel van de actualiteitenrubriek EENVANDAAG. Driekwart van de 2100 ondervraagden wil de islam-film in wording zeker of misschien zien.

Onder jonge moslims heerst angst voor de Wilders-film; 85 procent van de moslims in het Top-X jongerenpanel zou een verbod willen op de Wilders-film. Meer dan de helft van de moslimjongeren is bang voor wat er kan gebeuren na de vertoning van de film, tegenover 29 procent van het gehele panel. De opvattingen van deze politieke leider leeft onder deze groep: 73 procent van de moslims heeft de laatste weken nog met vrienden of medeleerlingen gesproken over Geert Wilders.

Eenderde van de jongeren die sympathiseren met Wilders heeft ouders met een politieke voorkeur voor de PVV. Eenvijfde van de panelleden zou Wilders wel als buurman willen hebben. Volgens 74 procent van de ondervraagden vergroot Wilders de kloof tussen moslims en niet-moslims.

Voor meer informatie: www.top-x.nl




EenVandaag