Hoogheemraadschap van Rijnland


Rijnland verkoopt kantoor Waddinxveen

Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat het kantoorpand aan de Herman Heijermanslaan in Waddinxveen verkopen. Het college van dijkgraaf en hoogheemraden stelt dit voor aan de verenigde vergadering, het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap. Andere voorstellen gaan over het beschikbaar stellen van het historisch pand aan de Breestraat als trouwlocatie en het verder begeleiden van de Roemeense kustgemeente Mangalia bij de invoering van een kustbeheerplan.


Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland wil het kantoorpand in Waddinxveen verkopen. Inmiddels heeft zich een koper gemeld. Als gevolg van de reorganisatie in juni 2007 is het pand niet meer in gebruik, daarvoor was het een van de districtskantoren van het hoogheemraadschap. Voor de fusie met Rijnland in 2005 was hier het waterschap Wilck en Wiericke gevestigd.

Het Polderhuis in Hoofddorp blijft Rijnlands eigendom. Momenteel is dit kantoorpand verhuurd aan de gemeente Haarlemmermeer. Binnenkort krijgt het werkatelier gebiedsuitwerking Haarlemmermeer onderdak in het Polderhuis.

(persbericht, 6-2-2008)
'Droge voeten, schoon water!'