Goedkoop busvervoer via Bussite.nl door middel van reiscombinaties


LEMMER, 20080206 -- Goed en goedkoop touringcarvervoer is belangrijk voor de toeristische ontwikkeling in Nederland. Veruit de meeste toeristische locaties zijn niet of nauwelijks te bereiken met het openbaar vervoer. De vele enorme parkeerplaatsen zijn in de meeste gevallen geen optie; niet alleen vanwege de belasting van het milieu, maar ook in verband met de kosten voor de bezoeker. Ook voor buitenlandse groepen die Nederland bezoeken, is goed en goedkoop busvervoer van wezenlijk belang. Bussite denkt hierbij een belangrijke rol te kunnen spelen.

Als onafhankelijke schakel tussen vraag en aanbod van busritten, genereert Bussite een stevige prijsconcurrentie tussen de touringcarondernemers en hierdoor kan de klant zeker zijn van een scherpe offerte. Doordat de vervoerstromen in een grote database staan, ontstaan er zowel voor de touringcarondernemer als voor de klant veel nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen respectievelijk te besparen.

Immers: hoe groter het aanbod aan ritten, hoe meer combinatiemogelijkheden er ontstaan. Bijvoorbeeld: een bus brengt in de loop van de dag een vroege en een late groep naar hetzelfde pretpark. De eerste groep kan dan mee terug genomen worden als de tweede groep arriveert.

In het verlengde hiervan zijn op internationaal niveau reiscombinaties op de corridors (vervoersassen) mogelijk. Bussite noemt dit pas gelanceerde systeem Backloading- en Combinatieritten

"Het pas gelanceerde systeem geeft alleen maar winnaars", aldus Jaap Maks en Marco van Aken van Bussite.nl.

De klant is blij, omdat door het kopen van een Backloading- of Combinatierit een significante kostenbesparing gerealiseerd kan worden. De touringcarondernemer kan het rendement flink verhogen, omdat er extra kansen ontstaan om lege ritten te verkopen. Bovendien hoeven er minder kilometers gereden te worden om hetzelfde aantal personen te vervoeren, waardoor het Backloading systeem ook nog eens een milieuvriendelijke en energiezuinige manier van reizen is.

In de vrachtvervoer sector bestaat het concept al langer en het idee is even simpel als doeltreffend. Een touringcarondernemer of een klant biedt een lege retourrit aan op Bussite. Bussite probeert vervolgens een potentiële klant voor de lege rit te vinden.
Het idee biedt vooral perspectieven, omdat de recreatiesector over het algemeen een aantal vaste wisseldagen kent. Op vrijdagmiddag vertrekt een groep en op vrijdagavond komt een groep. Wat is nu efficiënter dan het inzetten van één bus voor zowel de vertrekkende als de komende groep, in plaats van twee. Wellicht ontstaat er door de goedkope beschikbaarheid van de bus een andere wisseldag, of brengt een Nederlandse bus een schoolgroep naar Praag en neemt een Duitse groep mee naar Friesland.

Uiteraard is schaalgrootte onontbeerlijk voor succes van dit idee. Maar de groepen uit het buitenland reizen vrijwel allemaal langs vervoersassen als Bremen, Duisburg, Frankfurt, Antwerpen en Parijs, dus er zijn vele combinatiemogelijkheden.
Jaap Maks heeft dan ook veel vertrouwen in het Backloading en Combinatierittensysteem van Bussite.

http://www.bussite.eu