Babymobiel van Millenaar al 15 jaar uniek in zijn soort


MILL, 20080206 -- Zo'n 15 jaar geleden bedacht Jaks van Strijp uit Mill de babymobiel. Jaks zegt: "Ondertussen zijn er wel andere soorten mogelijkheden om een baby te vervoeren op een fiets, maar op het stuur zoals deze babymobiel is nog steeds uniek in zijn soort." Sinds die tijd verhuurt hij deze zelf geproduceerde fietskuipjes door heel Nederland.

"Mijn vrouw wilde met ons Jet die een paar weken oud was gaan fietsen," zegt Jaks van Strijp uit Mill over het ontstaan van de babymobiel. "Ze had een draagzak maar dat was voor zowel moeder als kind geen succes. Ik dacht daar moet wat op te vinden zijn." Na wat klussen kwam Jaks met een kuipje wat op het stuur gemonteerd werd. "Als je gaat fietsen, wil je natuurlijk je kind in de gaten kunnen houden. Achterop de fiets was dus geen optie."
De babymobiel werd bekleed en voorzien van riempjes waarmee de baby vast in het kuipje kwam te liggen. "Al na de eerste fietstocht kregen we verschillende telefoontjes van bekende of ik voor hen ook zo'n babymobiel kon maken. En van het een kwam het ander." Door heel Nederland heeft van Strijp ondertussen de babymobiel voor op de fiets in de verhuur. "Via onze website kan men hem bestellen en daarna versturen we hem via de post."
De babymobiel die ook bekend is onder de naam `Travel Jack' is geschikt voor kinderen van 0 tot 9 maanden. "Maar eigenlijk is hij langer dan 9 maanden te gebruiken," zegt Jaks als ervaren vader van 6 kinderen. "Tot de tijd dat kinderen stevig kunnen zitten is het beter om ze liggend mee te nemen op de fiets dan ze rechtop vast te snoeren in een stoeltje. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen daar later bijvoorbeeld rugklachten van zouden kunnen krijgen."
De kunststof babymobiel wordt verhuurd compleet met riempjes, montagebeugels en een duidelijke handleiding. "Ook op onze website www.traveljack.nl kan men precies zien hoe de babymobiel veilig op het stuur vast te zetten is en hoe men zo in zowel zomer als winter samen met de baby kan fietsen." Doordat de riempjes in de babymobiel verstelbaar zijn hoeft ook een dikker jasje van de baby in de winter geen probleem te zijn.

Meer informatie over de babymobiel is te vinden op www.traveljack.nl. Telefonisch kunt u contact opnemen met Jaks van Strijp via tel. 0485-470247. Het postadres is Travel Jack Merelweg 5 5451 XB Mill.





Mosstime Media Tekst en Entertainmentservice