Raad van State

Persagenda woensdag 6 februari 2008

10.00 uur

Zitting over de terugvordering door het college van burgemeester en wethouders van Haarlem van subsidie voor de Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland. Het gaat om subsidie in het kader van onderwijskansenbeleid voor het schooljaar 2001-2002. De stichting komt tegen de terugvordering in hoger beroep bij de Raad van State. Eerder is zij door de rechtbank in Haarlem in het ongelijk gesteld. (zaaknummer 200705273/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.30 uur

Zitting over de afwijzing door het dagelijks bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) van het verzoek van Cross Point B.V. om haar subsidie te verlenen. Het gaat om subsidie op grond van de Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2000 voor het inschakelen van een onafhankelijk deskundige. Cross Point is het niet eens met de afwijzing en komt in hoger beroep bij de Raad van State. Eerder is het bedrijf door de rechtbank in Groningen in het ongelijk gesteld. (zaaknummer 200705361/1)