PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 05 februari 2008

Politiek café met Doekle Terpstra

Doekle Terpstra komt op uitnodiging van PvdA'ster Peggy Wijntuin naar Rotterdam! Op 7 februari gaat hij tijdens een politiek café in debat over zijn veelbesproken manifest Benoemen en Bouwen. Het is de allereerste keer dat Terpstra zijn manifest in een openbaar debat verdedigt.

Datum: donderdag 7 februari
Inloop : 19:oo uur
Debat: 19:30 - 21:00
Locatie Coffee Studio, Binnenrotte 77, tel. (010) 240 00 88

Begin januari brachten Terpstra en een groot aantal andere invloedrijke autochtone Nederlanders het manifest uit waarin zij stelling nemen tegen het verharde integratiedebat en de polarisatie in ons land. Een citaat uit het manifest: "Serieuze, lastige vraagstukken worden ongenuanceerd versimpeld, waardoor problemen niet worden opgelost, maar versterkt. Zo raakt Nederland verstrikt in een neerwaartse spiraal van intolerantie en onverschilligheid."

Wijntuin is blij dat de initiatiefnemer van het manifest de uitnodiging heeft aanvaard. "Dit debat hoort gewoon thuis in Rotterdam. Hier is het integratiedebat de laatste jaren niet geschuwd. En het komt ook steeds weer terug. Juist in een stad van zoveel diversiteit, vele meningen en opvattingen, vele tongen en talen kun je tot een levendig debat komen. Dat was te merken na de presentatie van het manifest, want aardig wat Rotterdammers die ik sprak voelden zich aangesproken, positief of negatief."

Terpstra zal in debat gaan met onder anderen Nahed Selim (Egypte, 1952). Deze tolk-vertaler, schrijfster en columniste (o.a. NRC,Opzij) kreeg in 2006 de Harriët Freezerring voor haar inzet voor de emancipatie van vrouwen. Als voorvechtster van vrouwenrechten ziet Selim in het manifest geen emancipatie, maar juist een rem op de rechten van de moslimvrouw. Wijntuin: "Het interessante aan beide persoonlijkheden is dat ze een zeer verschillende kijk hebben op intergratie. Dat moet wel tot een levendig en attractief debat leiden."




PvdA Rotterdam