NOC*NSF


Sport & Zaken bemiddelt in 200e project

ARNHEM - Stichting Sport & Zaken heeft samen met turnvereniging FlikFlak en communicatie en public affairs bureau Pauw Sanders Zeilstra Van Spaendonck haar 200e project opgestart. Een belangrijke mijlpaal voor de Stichting, die binnen vier jaar is uitgegroeid tot n van de toonaangevende ondersteuners binnen de georganiseerde Nederlandse sportwereld.

Het opgestarte project bij turnvereniging FlikFlak uit Den Bosch omvat een communicatietraject. De vereniging, vanaf de oprichting 15 jaar geleden gegroeid tot een gezonde vereniging van ongeveer 2000 leden, heeft een nieuwe hal laten bouwen die in april 2008 als grootste turnhal van de wereld geopend gaat worden. Pauw Sanders Zeilstra Van Spaendonk gaat de vereniging helpen om zowel de interne structuur als de bijbehorende communicatiemiddelen en -kanalen aan te passen aan de huidige vorm van de vereniging.

Sport & Zaken, opgericht door het bedrijfsleven voor de sport, levert sinds 2003 een bijdrage aan het duurzaam versterken van Nederlandse sportbonden en sportverenigingen. Daarbij vormt Sport & Zaken de schakel tussen de sportwereld en het bedrijfsleven. Specifieke vragen vanuit de sport worden door Sport & Zaken neergelegd bij het bedrijfsleven, die vervolgens kosteloos haar expertise ter beschikking stelt.

Inmiddels heeft Sport & Zaken een netwerk van meer dan 75 gerenommeerde bedrijven die hun kennis en kunde in projectvorm aanbieden. Op het gebied van onder andere financin, juridische zaken, organisatiekunde, communicatie, belangenbehartiging, ICT, marketing, HRM, logistiek en mediation hebben tot nu toe 65 van de 72 sportbonden de weg naar Sport & Zaken weten te vinden. Ook kloppen bonden en gemeenten steeds vaker bij Sport & Zaken voor projecten bij sportverenigingen die zij zelf niet kunnen oplossen. De 200 opgestarte projecten vertegenwoordigen gezamenlijk een economische waarde van ruim een miljoen euro.

Naast dit projectaanbod heeft Sport & Zaken samen met NOC*NSF en een aantal sportbonden in 2007 een Bedrijfssport-portaal opgezet. Bedrijven kunnen via n portaal een gevarieerd sportaanbod organiseren voor hun medewerkers. In 2008 breidt Sport & Zaken haar aanbod verder uit met een Sportbestuurdersdatabase. Sportbonden kunnen binnen afzienbare tijd bestuurders van buiten de eigen kringen werven via de door Sport & Zaken ontwikkelde database. Sport & Zaken werkt hierin samen met verschillende werving & selectiebureaus.

Meer info op: www.sportenzaken.nl

(7 februari 2008)