Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zuideramstel: Oplichters actief in Rivierenbuurt

Bankpassen


* Stadsdeel Zuideramstel

* Buurtregisseurs

7 februari 2008

In de Rivierenbuurt komen steeds steeds vaker oplichters aan de deur. Meestal bij ouderen. De oplichters doen zich voor als schoorsteenveger en zelfs politieagent. Zo hopen ze snel uw vertrouwen te winnen en uw huis binnen te dringen.

Oplichters die eenmaal binnen zijn stelen vaak geld, pinpassen en sieraden. Daarbij proberen ze vaak ook uw pincode te ontfutselen. De nieuwste smoes is dat de oplichter opbelt en meldt dat er een gaslek is met ontploffingsgevaar. U moet dan uw sieraden en geld in een tas klaarzetten in de gang. Vervolgens zal de voorlichter zich voordoen als agent of hulpverlener en bij u langs komen om uw spullen 'veilig te stellen'.

Nooit binnenlaten
Mocht u het gevoel krijgen dat er een oplichter voor uw deur staat, laat deze dan nooit binnen. Bel direct met het alarmnummer 112! De oplichters zijn zowel mannen als vrouwen en doen zich vaak voor als thuishulp, student, medewerker gas en elektra, schoorsteenveger, politierechercheur, nieuwe buurman of buurvrouw, medewerker van een bank, verzekeringsagent, gashaard- of geiserspecialist.

Twijfels of vragen?
Bent u een oudere, kent u oudere mensen of woont u daarnaast? Bespreek het met elkaar en wees alert. Als u twijfelt of vragen heeft, bel dan gerust met uw buurtregisseur, 0900 8844.