Twynstra Gudde maakt interne informatiebronnen snel en overzichtelijk

07/02/2008 13:14



Twynstra Gudde



Alle vastgelegde kennis van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde is eenvoudig toegankelijk geworden voor haar adviseurs en managers dankzij een nieuwe integrale zoekfunctionaliteit. Personeels-, klant- en managementinformatie zijn via één zoekinterface te benaderen. Dat geldt ook voor de daarbij behorende documenten uit een centraal document managementsysteem en verschillende interne en externe projectsites. Twynstra Gudde realiseert hiermee een doorbraak in de ondersteuning van haar adviseurs en managers die altijd en overal toegang willen hebben tot die informatie.

In hun werk voor opdrachtgevers gebruiken de adviseurs en managers veel informatie die is vastgelegd in verschillende informatiebronnen. De zoekfunctionaliteit, genaamd Abel, stelt hen nu zelf in staat deze informatiebronnen te benaderen. Bijzonder hieraan is dat logische relaties worden gelegd tussen de bronnen en dat er gefilterd kan worden op bron en vervolgens op informatietype. Hiermee wordt informatie nog beter inzichtelijk gemaakt. In systemen opgeslagen rechten- en beveiligingsstructuren worden hierbij gerespecteerd, zodat adviseurs en managers zowel organisatiebrede als persoonlijke informatie kunnen vinden.

De naam Abel verwijst naar Abel Tasman, de ontdekkingsreiziger. Abel ondersteunt adviseurs en managers bij de ontdekkingsreis door de verschillende informatiebronnen. In de eerste maanden van gebruik is gebleken dat de adviseurs en managers van Twynstra Gudde meer relevante informatie vinden, wat projecten en adviezen ten goede komt.

Abel is in vier maanden tijd ontwikkeld in samenwerking met bureau Tam Tam, specialist in online communicatie- en portal oplossingen, op basis van Sharepoint 2007 van Microsoft met als add-on Ontolica van Mondosoft. De zoekfunctionaliteit Abel vormt onderdeel van 'Adviseur 2010'. Dit is een lange termijnvisie op hoe adviseurs en managers van Twynstra Gudde anno 2010 willen werken, en hoe zij daarin ondersteund willen worden. Abel is voor Twynstra Gudde een belangrijke eerste stap in deze ontwikkeling. Op de website van Twynstra Gudde staat een video over de totstandkoming van Abel. U vindt deze via www.twynstragudde.nl





http://www.twynstragudde.nl/abel




Twynstra Gudde