Gemeente Dordrecht


Persbericht

Na vele procedures groen licht voor reconstructies Invoering éénrichtingverkeer Burg. Jaslaan

Binnenkort wordt een begin gemaakt met de reconstructie van de Burg. Jaslaan, Eikenlaan en Gravensingel. Bovendien wordt het éénrichtingverkeer op de Burg. Jaslaan ingevoerd. De beoogde maatregelen zijn de afgelopen jaren diverse malen bestreden door bewoners uit de wijk Dubbeldam.

De herinrichtingsvoorstellen van de Eikenlaan, de Gravensingel en de Burgemeester Jaslaan zijn dus al enkele jaren oud. Vanwege bezwaren en beroepsprocedures kon niet eerder worden gestarten met de uitvoering.

Eikenlaan
De herinrichting van de Eikenlaan wordt vlak voor de komende bouwvakvakantie uitgevoerd. Om de snelheid van het autoverkeer af te remmen worden er drie wegversmallingen, gecombineerd met betonnen busdrempel aangebracht. Bovendien wordt de verkeersveiligheid verbeterd door aan beide kanten van de rijbaan rode fietsstroken aan te brengen. De rijbaan en de fietsstroken worden ook voorzien van geluidsarm asfalt.

Gravensingel
Ook de herinrichting van de Gravensingel wordt nog voor de bouwvakvakantie uitgevoerd. Het gedeelte tussen de Dubbelsteynlaan-West en de Kastanjelaan wordt voorzien van geluidsarm asfalt. Om de snelheid van het autoverkeer te beperken worden doorgetrokken strepen aangebracht. De eerder geplaatste snelheidsremmer blijft gehandhaafd.

Burgemeester Jaslaan
De herinrichting van de Burgemeester Jaslaan (tussen de Achterweg en Dordwijklaan) wordt na de bouwvakvakantie uitgevoerd. De rijbaan wordt versmald van zes naar vijf meter. Naast de rijbaan komt aan de westzijde een bredere berm. Dit is nodig zodat het talud aan de westkant niet opnieuw verder kan verzakken. Ook wordt het asfalt vervangen. Zodra de werkzaamheden gereed zijn wordt éénrichtingverkeer ingesteld op een gedeelte van de Burgemeester Jaslaan. Vanaf de kruising met de Achterweg kan het autoverkeer alleen richting de Dordwijklaan rijden.

Meer informatie
Bewoners zijn inmiddels per brief geinformeerd. Vlak voor de start van de werkzaamheden krijgen ze een brief met de planning en fasering van de weerkzaamheden. Wie de plannen nog eens wil bekijken kan de bijgevoegde tekeningen downloaden.