Persbericht

IBM maakt Cognos-strategie bekend, beoogt groei Information on Demand business

Nieuwegein, 7 februari 2008 IBM (NYSE: IBM) maakt zijn strategie en plannen ondersteund door zijn overname van Cognos bekend om klanten te helpen meer waarde te halen uit hun bedrijfsinformatie en deze te gebruiken om concurrentievoordeel te behalen en nieuwe kansen in hun specifieke sector te benutten. Met Cognos erbij omvatten IBM s wereldwijde organisaties voor software, hardware, services en onderzoek meer dan 35.000 medewerkers. Samen ondersteunen zij de wereldwijde Information on Demand-strategie van het bedrijf.

De aankondiging betreft een scala van nieuwe en verbeterde IBM Cognos-oplossingen, -producten en -diensten, afkomstig uit allerlei onderdelen van het bedrijf. Organisaties van diverse omvang kunnen hiermee betere inzichten verwerven op basis van hun data, de besluitvorming verbeteren en de bedrijfsprestaties optimaliseren. Tot de aankondigingen behoren:


· Tien nieuwe en verbeterde IBM-oplossingen voor de financiële wereld, detailhandel, gezondheidszorg, overheid, biowetenschappen en productie.


· Zes geïntegreerde IBM Cognos-producten die bedrijven in staat stellen met Business Intelligence de totale bedrijfsprestaties te verbeteren.


· Information on Demand Infrastructure Services om klanten te helpen om een flexibele en krachtige omgeving voor bedrijfsdata, opslag en contentmanagement te plannen, ontwikkelen en toepassen.

Het nieuwe aanbod verbreedt IBM s end-to-end portfolio van software, hardware en services voor Information on Demand. Deze functionaliteit stelt het bedrijf nog beter in staat om klanten de informatie te bieden die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben, samen met belangrijke bedrijfsinzichten die helpen concurrentievoordeel te behalen bij het inspelen op veranderende marktbehoeften.

IBM is bezig met een snelle kapitalisatie van de overname van Cognos. Het bedrijf vergroot zo zijn voorsprong op concurrenten en grijpt de kans om klanten wereldwijd te helpen beter gebruik te maken van informatie, de bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de prestaties in de hele organisatie te maximaliseren. De overname ondersteunt IBM's doelstelling om de winst per aandeel tot en met 2010 te laten groeien.

"Dankzij onze bestaande samenwerking met Cognos, onze gemeenschappelijke benadering van open standaarden en onze aanvullende portfolio s, kunnen we snel van start", zegt Steve Mills, Senior Vice-president and Group Executive, IBM Software Group. "In de race om informatie te gebruiken voor real-time besluitvorming, heb je niet alleen de juiste technologie nodig. Je moet ook inzicht hebben in hoe informatie kan worden gebruikt om problemen van bedrijven in allerlei sectoren aan te pakken. De combinatie van software, hardware, business consulting expertise en investeringen in onderzoek van Cognos en IBM onderscheidt ons duidelijk van onze concurrenten."

Door zijn portfolio met dat van Cognos samen te voegen, versterkt IBM zijn uitgebreide, bedrijfsbrede Information on Demand-strategie verder. Deze strategie, die werd geïntroduceerd in februari 2006, combineert IBM s kracht op het gebied van hardware, onderzoek en business consulting services en maakt het mogelijk om klanten te helpen wereldwijd beter te presteren.

Het nieuwe IBM-aanbod omvat ook tien branchegerichte oplossingen, die klanten helpen om informatie te veranderen in een strategisch middel. Hiertoe behoort ook een uitbreiding van het IBM Retail Integration Framework, waarbij blueprints voor Operations and Planning van Cognos zijn geïntegreerd met datamodellen voor de detailhandel van IBM.

IBM introduceert ook verschillende nieuwe producten waarin de Cognos-software is geïntegreerd, zoals:


· Cognos 8 BI starter pack for IBM InfoSphere Warehouse, plus het leveren van het InfoSphere Warehouse met Cognos 8 BI-oplossingen, zodat klanten makkelijker complete, snel renderende oplossingen voor Business Intelligence en datawarehousing adopteren.


· Cognos 8 als onderdeel van het unieke IBM Information Server-softwareplatform, voor naadloze data-integratie en hoge datakwaliteit plus metadata-integratie om achterliggende data te bieden als basis voor bedrijfsbeslissingen.


· Kant-en-klare sjablonen voor integratie van Cognos 8 BI met IBM FileNet Business Process Management (BPM)-software, zodat klanten in staat zijn Cognos 8 BI-rapporten en -analyses te gebruiken ter ondersteuning van belangrijke beslissingen.


· Een IBM Dashboard Accelerator starter kit geïntegreerd en gebundeld met Cognos 8 BI, voor het snel bouwen van portaalgebaseerde dashboards die gebruikers met belangrijke meetgegevens aanzetten tot actie en het initiëren van operationele transacties. De Dashboard Accelerator omvat nu ook de Cognos 8 BI starter pack , samen met een nieuwe Cognos builder . Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig van portaal- en dashboardcomponenten maken die Cognos-rapporten of -analyses bevatten.

Bovendien wordt de IBM Cognos 8 BI-software opgenomen in het C-Class Balanced Warehouse-aanbod. Dit omvat geteste, schaalbare en volledig geïntegreerde systeemcomponenten van IBM s datawarehousesoftware-, server- en opslagtechnologieën. De C-Class Balanced Warehouses bieden kleine en middelgrote organisaties een eenvoudige, complete oplossing voor het integreren en onderhouden van verschillende data- en informatiebronnen binnen een schaalbaar en flexibel datawarehouse.

Om klanten te helpen om te voldoen aan de steeds zwaardere uitdagingen op het gebied van compliance, wetgeving en governance, introduceert IBM het nieuwe IBM Compliance Warehouse for Legal Control. Deze oplossing brengt software, hardware en services van IBM samen in één omgeving. Dit om organisaties in staat te stellen om te (blijven) voldoen aan allerlei wettelijke en complianceverplichtingen en hiervan het bewijs te leveren, terwijl ze de kosten, complexiteit en risico s verkleinen. Het Compliance Warehouse combineert een veilige content repository, records management, archivering van content en e-mail en functionaliteit voor classificatie, met software van Tivoli en Lotus en storagehardware van IBM. Het vormt een kosteneffectieve oplossing voor het verminderen van informatierisico s en het optimaliseren van compliance- en juridische processen. Deze oplossing maakt ook gebruik van Cognos-technologie, voor het toezicht houden op en het rapporteren en analyseren van aan compliance gerelateerde content en processen.

IBM kondigt eveneens een nieuwe IOD Infrastructure Community of Practice binnen IBM Global Technology Services (GTS) aan. Deze heeft tot doel de uitwisseling en het hergebruik van Information on Demand-kennis en -middelen te bevorderen, en helpt nieuwe functionaliteit te ontwikkelen en geavanceerde kennis te delen in alle IBM-organisaties voor software, business consulting, systems en onderzoek. Deze nieuwe IBM-services helpen klanten een krachtige en flexibele infrastructuur voor Information on Demand te plannen, ontwerpen en in te zetten, terwijl ze risico s verminderen en het rendement van IT-investeringen verhogen. De GTS-services omvatten:


· IOD Infrastructure Implementation services een combinatie van best practices en methodologieën die helpen snel en kosteneffectief een betrouwbaar, dynamisch datawarehouse met een hoge beschikbaarheid in te zetten, met alle componenten die daarvoor nodig zijn. Deze services stellen klanten in staat beter geïnformeerde beslissingen te nemen, met minder risico s, terwijl ze sneller hun investeringen terugverdienen.


· Storage Optimization and Integration services maken het mogelijk een efficiënte opslag- en data-infrastructuur te ontwerpen, in te zetten en te laten functioneren. Deze services helpen om bestaande storage-omgevingen beter te integreren en het gebruik en beheer te verbeteren. Ze omvatten ook methodologieën en software waarmee organisaties beter inzicht in hun storage-omgevingen krijgen. Ze kunnen hun storage-omgevingen bedrijfsbreed doorlichten op basis van rapportage die het opslaggebruik, de kosten en de juridische en IT-compliance in kaart brengt, en zo operationele efficiëntie behalen. Tot deze services behoort ook het portfolio van producten en diensten dat IBM heeft verworven met de recente overname van NovusCG. Dit is een toonaangevend leverancier van oplossingen voor opslagoptimalisering, storage resource management en processervices voor alle belangrijke storageplatformen.


· Data Mobility services helpen klanten om data op één, eenvoudige manier online te beheren en verplaatsen over elke afstand, ongeacht het serverplatform of de storageleverancier. Deze services verminderen de operationele risico s, zonder dat dit gevolgen heeft voor de prestaties. Hiertoe behoren de oplossingen voor datamobiliteit die IBM heeft verworven met de recente overname van Softek de marktleider in software voor datamobiliteit.


· Infrastructure Services for Compliance Warehouse bieden ondersteuning met advies over, en het ontwerpen en implementeren van infrastructuren voor informatiebeheer, enterprise content management en archivering. Deze services, geboden door IBM Global Business Services en GTS, zijn ontwikkeld om een bedrijfsbrede, gestructureerde of ongestructureerde informatiestroom, informatietoegang en informatiecontrole mogelijk te maken met het oog op compliance, procesvoering en zakelijke behoeften, waaronder het op lange termijn bewaren van informatie. Deze services omvatten ook het verzamelen van handhavingeisen, informatieclassificatie, en het definiëren en toepassen van beleid en governance.

De aangekondigde IBM Cognos-producten, -oplossingen en -diensten bieden een geïntegreerde aanpak om informatie te gebruiken als concurrentievoordeel. Deze zijn gebaseerd op IBM's uitgebreide ervaring, opgedaan tijdens duizenden Information on Demand-projecten bij klanten, evenals op feedback van IBM-onderzoekers en verschillende software- en systeemtoepassingen. De nieuwe oplossingen zullen klanten in staat stellen snel het optimale uit hun bestaande bedrijfsinformatie te halen en het groeiend aantal informatiebronnen te beheren.

Door de toevoeging van Cognos is IBM de leidende aanbieder van technologie en diensten voor Business Intelligence en Performance Management geworden. IBM biedt de meest complete, op open standaarden gebaseerde systemen in de markt, in combinatie met de meest uitgebreide expertise. Hiermee is het mogelijk bedrijven te helpen de waarde van hun informatie te vergroten, hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en hun prestaties door de hele organisatie heen te maximaliseren.

Voor meer informatie over IBM: http://www.ibm.com/software/data