Persbericht

IBM introduceert tien nieuwe en verbeterde brancheoplossingen met behulp van Cognos

Nieuwegein, 7 februari 2008 - IBM (NYSE: IBM) introduceert vandaag tien brancheoplossingen. Deze oplossingen helpen klanten in belangrijke sectoren, zoals het bankwezen, de detailhandel, gezondheidszorg, overheid, biowetenschappen en productie, om hun bedrijfsinformatie beter te benutten. Deze verbreding van het Information on Demand-aanbod is een resultaat van IBM's recente overname van Cognos. De SOA en branchekennis van IBM worden hierin samengebracht met de krachtige functionaliteit voor Business Intelligence en Performance Management van Cognos.

Met de nieuwe oplossingen is het mogelijk sneller gebruik te maken van informatie. Ze helpen bedrijven om een aantal van de zwaarste informatie-uitdagingen in hun sector aan te gaan. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van verzamelde klantinformatie, om betere services, afgestemd op de specifieke behoeften van klanten, te kunnen bieden. De nieuwe oplossingen ondersteunen IBM's Information on Demand-strategie verder. Deze strategie wordt door de hele organisatie gedragen en heeft tot doel IBM-klanten in staat te stellen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en de prestaties in hun hele organisatie te maximaliseren. Met de introductie van de oplossingen laat IBM zien hoe snel en slagvaardig het bedrijf Cognos een strategisch onderdeel maakt van zijn software-, hardware- en service-activiteiten.

"De combinatie van IBM en Cognos maakt het ons mogelijk om klanten nieuwe inzichten in hun activiteiten te bieden. Dit met een uitgebreid portfolio van brancheoplossingen, gebaseerd op het meest complete, op open standaarden gebaseerde platform voor Business Intelligence en Performance Management dat er is", zegt Ambuj Goyal, General Manager, IBM Information Management. "We profiteren snel van de overname van Cognos, met nieuwe oplossingen die organisaties helpen concurrentievoordeel te behalen door beter gebruik van hun bedrijfsinformatie."

De nieuwe en verbeterde oplossingen omvatten een aangepaste versie van het onlangs geïntroduceerde IBM Retail Integration Framework dat de activiteiten en planning van winkels ondersteunt; een nieuwe scorecard voor overheidsinstellingen; een nieuwe oplossing die de verkoop- en operationele planning van productiebedrijven verbetert; een nieuwe oplossing voor promotionele uitgaven en compliance voor de farmaceutische industrie; een verbeterde oplossing voor inzicht in financiële risico's en 'risk-adjusted profitability' voor het bankwezen; een verbeterde oplossing voor misdaadbestrijding en -inzicht; twee verbeterde oplossingen voor HR-analyse en financiële planning die in alle branches inzetbaar zijn; en een nieuwe oplossing voor zorgaanbieders die later deze maand wordt geïntroduceerd.

Brancheoplossingen van IBM Cognos bieden bedrijven nieuwe inzichten IBM introduceert vandaag nieuwe functionaliteit ter aanvulling van het IBM Retail Integration Framework. Het IBM Retail Integration Framework, in combinatie met de nieuwe mogelijkheden van Cognos, biedt de detailhandel een intuïtieve aanpak voor optimalisering van de winkelactiviteiten, de planning, en het beheer van en toezicht op kapitaalintensieve projecten, zoals de ontwikkeling van nieuwe winkels. Ook kunnen ze hiermee effectiever inspelen op consolidatie in de branche. Het resultaat is dat ze hun winstdoelstellingen kunnen verhogen en marges verkleinen. Cognos vult het Retail Integration Framework aan met hulpmiddelen voor scorecarding, rapportage, analyse en planning, om de prestaties in de detailhandel te helpen verbeteren.

Voor het bankwezen zijn twee nieuwe oplossingen beschikbaar. Het betreft de Financial Risk Insight for Banking Solution en de Risk-Adjusted Profitability for Banking Solution. The Financial Risk Insight Solution is gebaseerd op best practices in de branche en bewezen technologie van het IBM Banking Data Warehouse, gekoppeld aan Cognos 8 Business Intelligence (BI). De combinatie van het IBM Banking Data Warehouse met Cognos 8 BI wordt met succes toegepast door een aantal wereldwijd toonaangevende financiële instellingen. Deze combinatie biedt financiële instellingen een geïntegreerd, bedrijfsbreed beeld van de risico's van verschillende divisies, producten, geografische gebieden en risicoklasseringen. De Risk-Adjusted Profitability for Banking Solution ondersteunt risicomanagement en financiële planning. Klanten kunnen met deze oplossing profiteren van 'activity-based costing' voor het maken van gedetailleerde multidimensionale en op de risicomanagementstrategie afgestemde winstplannen en -voorspellingen op productniveau. Zo komen ze tot een meer nauwkeurige financiële planning en kunnen ze een vitale verbinding realiseren tussen de financiële en risico-organisaties.

Daarnaast stelt een nieuwe Life Sciences Promotional Spend and Compliance Solution farmaceutische bedrijven in staat om sneller te voldoen aan complexe wetgeving in de VS op het gebied van promotionele uitgaven. Ook kunnen ze een platform bouwen voor het integreren van informatie over klanten, promotionele uitgaven, de verkoop van medicijnen en klinische gegevens. Dit alles om tot een betere besluitvorming en planning te komen.

Een nieuwe IBM Municipal Scorecard Blueprint biedt overheidsinstellingen de technologie en uitgebreide ervaring van Cognos voor het opzetten van een eenduidige structuur voor Performance Management en de spreiding van verantwoordelijkheden in lokale, gemeentelijke en provinciale overheidsorganisaties.

IBM combineert eveneens de Sales and Operations Planning Performance Blueprints van Cognos met uitgebreide expertise in de productiebranche. Hiermee krijgen productiebedrijven oplossingen geboden, waarmee ze hun verkoop- en vraagvoorspellingen kunnen afstemmen op productie- en 'supply chain'-plannen die in lijn zijn met de financiële doelstellingen van het bedrijf. Ze zijn in staat sneller te reageren op veranderingen in de markt.

Voorafgaand aan de overname werkten IBM Global Technology Services en IBM Global Business Services samen met Cognos aan de totstandkoming van IBM's oplossingen voor Workforce Analytics, gebaseerd op Cognos Workforce Performance. Deze analysetoepassingen, die vandaag worden aangekondigd, bieden klanten meer inzicht in hun data over human resources en opleiding, op basis van standaard meetwaarden en rapporten. Hierdoor kunnen ze geïnformeerde beslissingen nemen, gebaseerd op de meest betrouwbare en actuele informatie.

De overname van Cognos zal ook betekenen dat de nieuwe oplossing voor Health Analytics, gericht op zorgaanbieders, bredere functionaliteit voor Business Intelligence zal omvatten. Deze oplossing zal zorgaanbieders helpen om hun prestaties op allerlei gebieden te optimaliseren - van 'revenue cycle management' tot patiëntenzorg. Deze oplossing zal worden geïntroduceerd op de jaarlijkse conferentie van de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS), die later deze maand plaatsvindt.

Honderden organisaties over de hele wereld maken gebruik van de software, processen, structuren en integratiemodellen van IBM om hun oplossingen voor bedrijfsverandering, wettelijke compliance, en klanten- en financieel management in een hogere versnelling te brengen. De combinatie van IBM's en Cognos' branche-ervaring en middelen biedt een servicesgebaseerde aanpak die klanten helpt al hun informatie te beheren. Ze verwerven nieuwe inzichten en kunnen met Performance Management meer concurrentievoordeel behalen in hun sector.

Voor meer informatie over IBM's Information on Demand-strategie: http://www.ibm.com/software/data/information-on-demand/

Voor meer informatie over de combinatie van IBM en Cognos: http://www.ibm.com/software/data/info/cognos

Over Cognos, een IBM-bedrijf
Cognos, een IBM-bedrijf, is wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management. Het levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die bedrijven helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren. Cognos werd in januari 2008 overgenomen door IBM.