Politie Groningen

Donderdag 7 februari 2008

Provincie Groningen, 07-02-2008

Groningen: motorrijder gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Osloweg met de Odenseweg in Groningen, is woensdagmorgen een 35-jarige motorrijder gewond geraakt. De motorbestuurder uit Winsum reed op de Osloweg en kreeg geen voorrang van een 37-jarige automobilist uit Groningen. De Winsumer is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: jongen schrikt na spelen met aansteker

Door te spelen met een aansteker is woensdag lichte brandschade ontstaan aan een pand aan de Zaagmuldersweg in Groningen. Een 9-jarige jongen uit Groningen probeerde afval in brand te steken en schrok toen er daadwerkelijk brand ontstond. Hij rende naar zijn vader om hem te waarschuwen. Alert optreden van deze Stadjer voorkwam dat er meer schade ontstond.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een 39-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond aangehouden in een elektronicazaak. Hij had enkele goederen uit deze winkel in een tas gedaan, maar ontkende dat de tas van hem was. Uit de camerabeelden bleek echter duidelijk dat de Stadjer met de tas binnen was gekomen. Ook had de man nog andere tassen bij zich met daarin nieuwe spullen zonder aankoopbewijs. Agenten hebben de Stadjer meegenomen naar het politiebureau. De politie doet onderzoek of de man de andere goederen ook heeft gestolen.

Groningen: insluiping in studentenhuis

Een insluiper heeft woensdagavond in de Nieuwe Boteringestraat een forse slag geslagen in een studentenhuis. In het pand werd uit meerdere studentenkamers computer- en fotoapparatuur weggenomen. De onbekende is vermoedelijk binnengekomen doordat een buitendeur niet afgesloten was. Hij kon vervolgens ongestoord te werk gaan. Van de acht studentenkamers, was er slechts één afgesloten. De politie doet onderzoek en adviseert altijd deuren op slot te doen en bij buitendeuren gebruik te maken van zogenaamde anti-inbraakstrips.

Groningen: vrouw vernielt ruit voordeur

De politie heeft woensdagavond een 35-jarige vrouw aangehouden omdat zij in de Noorderkroonstraat in Groningen een ruit van een voordeur had vernield. Een getuige zag dat de vrouw uit Groningen de ruit intrapte en belde de politie. Die wist de Stadjer even later aan te houden. Ze bleek onder invloed van alcohol. Agenten hebben haar meegenomen naar het politiebureau waar ze haar roes uit kon slapen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie pakt autodief

De politie heeft woensdagnacht een 37-jarige autodief aangehouden. Agenten zagen een auto rijden en zetten hem in de Poolsterlaan aan de kant. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Uit navraag bleek dat de auto was gestolen. Het voertuig had geen originele kentekenplaten. De gele platen op de gestolen auto waren van een andere auto gestolen. Hier was echter geen aangifte van gedaan. De politie doet verder onderzoek.

Groningen: Stadjer gooit fietsen om

Een 17-jarige inwoner van Groningen is donderdagmorgen aangehouden na een akkefietje op het Martinikerkhof in zijn woonplaats. Getuigen waarschuwden agenten dat de tiener enkele fietsen had omgegooid. De dienders spraken de Stadjer daarop aan waarna hij de fietsen weer op de standers zette. Hij moest daarna zijn identiteitsbewijs laten zien. Dit deed hij ook, maar griste direct daarna het id-bewijs uit de handen van de agent. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: autoruiten veel te donker

Tegen een 28-jarige inwoner van Veendam werd woensdag voor de tweede keer proces-verbaal opgemaakt omdat de ruiten van zijn auto veel te donker zijn. Bij een controle op de Van Stolbergweg in zijn woonplaats bleek dat de ramen slechts voor 10,5 procent licht doorlieten. Duidelijk werd ook dat de bestuurder voor hetzelfde feit recent al was geverbaliseerd. Het kentekenbewijs was toen ook ingevorderd.

Veendam: koper gestolen

Bij een bouwplaats aan de Groningenlaan in Veendam is recent een hoeveelheid kabel met koperen kern gestolen. In totaal werd ruim 100 meter aan kabel meegenomen. De politie is met een onderzoek bezig.

Appingedam: fietser geschept

Een 24-jarige fietser uit Loppersum raakte woensdagochtend gewond bij een verkeersongeluk op de Woldweg in Appingedam. De man reed op het fietspad aan de verkeerde weghelft en werd over het hoofd gezien door een 51-jarige automobilist uit Appingedam die bij een benzinestation wegreed. De man uit Loppersum werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Winschoten: tips na Opsporing Verzocht

De uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht over de overval op een benzinestation in Winschoten leverde 5 tips op. Een tweetal mensen meende de opvallend gekleurde vluchtauto te herkennen. De tips worden in het onderzoek betrokken. De overval speelde zich zondagavond 23 december af bij een benzinestation aan de Nassaustraat in Winschoten. Twee mannen bedreigden een medewerkster en gingen er met geld vandoor. Ze stapten in de Irisstraat in een opvallende oranje auto. Vanaf die plek ontbreekt ieder spoor.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Delfzijl, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1430, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zoutkamp, Panserweg: aantal geregistreerde voertuigen: 309, aantal overtredingen: 141, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Den Ham, Sietse Veldstraweg: aantal geregistreerde voertuigen: 506, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 63 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2800, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.