Ingezonden persbericht


EA kondigt de Soundtrack van de sims 2 vrije tijd aan met natasha bedingfield

Met internationale artiesten uit de VS, Europa en Scandinavië

SCHIPHOL-RIJK, 7 februari 2008 - Electronic Arts, Inc. (NASDAQ: ERTS) maakt vandaag de namen van de internationale artiesten bekend die te beluisteren zijn op de soundtrack van De Sims(TM) 2 Vrije Tijd. De muziek in dit uitbreidingspakket begeleidt je Sims terwijl ze hun creativiteit uitleven in tal van gloednieuwe activiteiten, hobby's en te gekke carrières.

De internationale popster Natasha Bedingfield is met haar nieuwe single 'Pocketful of Sunshine' op de soundtrack te beluisteren. Het nummer is afkomstig van haar laatste, gelijknamige album dat op 22 januari van dit jaar verscheen. Natasha heeft de song speciaal voor de soundtrack van De Sims 2 Vrije Tijd in de unieke taal van De Sims, het Simlish, opgenomen.

Ook de Noorse formatie Datarock, de Zweedse band I'm From Barcelona en de Spaanse zangeres Lara hebben bijgedragen aan de soundtrack van De Sims 2 Vrije Tijd. Daarnaast hebben de Amerikaanse bands They Might Be Giants, Great Northern en Fire Flies nummers voor de soundtrack opgenomen.

"In De Sims 2 Vrije Tijd kunnen je Sims zich op allerlei manieren creatief uiten, waaronder muzikaal," aldus Steve Schnur, Worldwide Executive of Music and Music Marketing at EA. "Voor de soundtrack van de game zijn talentvolle muzikanten uit de hele wereld benaderd, zoals Natasha Bedingfield. Zij hebben de perfecte sfeer geschapen voor Sims die hun passies willen ontdekken en ontwikkelen."

"Het was heel erg leuk en uitdagend om in het Simlish te leren zingen," voegt Natasha Bedingfield toe. "De taal van De Sims geeft op een heel bijzondere manier uiting aan begrippen als schoonheid, creativiteit en humor. De song 'Pocketful of Sunshine' liet zich daar prima naar vertalen!"

In De Sims 2 Vrije Tijd ontwikkelen je Sims hun vaardigheden en bouwen ze vriendschappen op door nieuwe activiteiten te ondernemen op basis van hun persoonlijke interesses. Zo kunnen ze alles uit het leven halen wat erin zit. De Sims 2 Vrije Tijd is het meest recente uitbreidingspakket en komt op 28 februari 2008 in Europa uit.

Credits soundtrack:

'Fa-Fa-Fa'
Uitgevoerd door Datarock
Geschreven door Fredrik Saroea en Ketil Mosnes
Uitgegeven door Artwerk Music, LLC
Opname met toestemming van Nettwerk Productions

'It's A Party'
Uitgevoerd door Fire Flies
Geschreven door Dan Romer
Uitgegeven door Drawing Number One Publishing
Opname met toestemming van Asteroid B-612

'Into The Sun'
Uitgevoerd door Great Northern
Geschreven door Rachel Stolte en Solon Bixler
Uitgegeven door Songs Music Publishing LLC namens Ram Island Songs (ASCAP) en Kill The Piano Music (ASCAP) Opname met toestemming van Eenie Meenie Records in overeenkomst met Big Sounds International, Inc.

'Britney'
Uitgevoerd door I'm From Barcelona
Geschreven door Emanuel Lundgren
Uitgegeven door EMI Blackwood Music (BMI)
Opname met toestemming van EMI Records in licentie van EMI Film & Television Licensing

'La Otra Princesa'
Uitgevoerd door Lara
Geschreven door Massimiliano Minoia en Lara Pinilla Osuna Uitgegeven door Lara What Songs Pop S.L. en Globomedia Musica Publishing S.L. Opname met toestemming van Virgin/EMI Records - Spain en GloboMedia Musica

'Your Forgiveness'
Uitgevoerd door Lexington Bridge
Geschreven door Cliff Masterson, Mark Read, Pete Martin en Robert Heart Uitgegeven door Universal Music Publishing
Opname met toestemming van Universal Records in licentie van Universal Music Enterprises

'Pocketful Of Sunshine'
Uitgevoerd door Natasha Bedingfield
Geschreven door Natasha Bedingfield en Danielle Brisebois en John Shanks Uitgegeven door EMI April Music (ASCAP), Gator Baby/EMI Blackwood Music (BMI) en John Shanks Music/WB Music Corp. (ASCAP) Opname met toestemming van Epic Records in overeenkomst met SONY BMG Music Entertainment

'Take Out The Trash'
Uitgevoerd door They Might Be Giants
Geschreven door They Might Be Giants
Uitgegeven door TMBG Music (BMI)
Opname met toestemming van Idlewild Recordings

Credits muziekproductie:

Steve Schnur, uitvoerend producent muziek
Cybele Pettus, senior supervisor muziek

Perscontact:

Eline Mellink & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

###

Over De Sims
Sinds de introductie van De Sims-gamereeks in februari 2000 zijn er 90 miljoen exemplaren van de game verkocht, een indrukwekkend aantal. De De Sims-reeks is vertaald in 22 talen en werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Bezoek voor meer nieuws over de De Sims-franchisetitels http://www.desims.nl. Surf naar http://www.desims2.nl om de hipste De Sims 2-creaties van onze communityleden te bewonderen.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, The Sims en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.