Politiebond ACP

5 februari 2008

Langer doorwerken niet extra beloond?

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Pensioenen

De extra beloning voor langer doorwerken wordt mogelijk stopgezet. De motie Vendrik staat onder druk.

Al eerder hebben wij gecommuniceerd over de aantrekkelijke uitkeringsvooruitzichten bij doorwerken na je 60e (Politiebericht februari-maart 2007, zie hieronder). Deze extra beloning geldt voor collega's die nog vallen onder de polisvoorwaarden FLO.

In 2004 nam de Tweede Kamer de motie van Kees Vendrik (Groen Links) aan. Daarmee is geregeld dat langer doorwerken wordt beloond. In het kort komt het er op neer dat deeltijdpensioen en spaar-VUT opgespaard worden voor een hogere uitkering later. De uitkering kan en mag van de fiscus zelfs meer dan 100% van het laatste inkomen bedragen. Dit betekent dat collega's die na hun 60e doorwerken aanzienlijke bedragen in het vooruitzicht gesteld zijn.

Inmiddels wordt er veel druk uitgeoefend op Vendrik om zijn motie te wijzigen. Daardoor zal mogelijk de extra stimulans in de vorm van de doorwerkbonus verdwijnen. Dat kan voor de collega's die hebben besloten om langer door te werken betekenen dat er andere pensioenbedragen in het vooruitzicht komen.

De ACP houdt zich actief bezig met de discussie rond de motie Vendrik. Echter niemand kan op dit moment met zekerheid zeggen of de motie in deze vorm wel of niet blijft gelden. Wees je hiervan bewust wanneer je ervoor kiest om langer door te werken. Uiteindelijk kies je zelf het moment wanneer je wilt stoppen met werken!!

Zodra de ACP meer informatie heeft over de motie Vendrik vind je daarover informatie in Politiebericht en/of deze site.


---

Bestanden:
Artikel_Vendrik_Politiebericht_02-2007.pdf