Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

U I t n o d i g i n g

Media welkom bij controle "Ochtendgloren" A1 Apeldoorn

EMBARGO - tot donderdagavond 7 februari '08 23.00 uur

Vanavond en komende nacht (7/8 feb.'08) vindt onder de noemer "Ochtendgloren" een uitgebreide verkeerscontrole plaats langs de A1 onder de gemeente Apeldoorn. Rond 23.00 uur starten de controles voor al het verkeer zowel op de parkeerplaats de Hucht (BP-station richting Amersfoort) als op de pp Lukasgat (Shell-station richting Deventer)

De controles worden uitgevoerd door het KLPD, met diverse specialistische diensten en de Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland, met ondersteuning van de regiokorpsen IJsselland en Twente. Ook de Koninklijke Marechausse, de douane, de belastingdienst, de voedsel- en warenautoriteit, de AID (Alg.Inspectie Dienst) de SIOD (Sociale Inlichtingen en opsporingsdienst), VROM en de Autobahnpolizei Niedersachsen verlenen ondersteuning bij de controles.

In totaal zullen zo'n 130 opsporingsambtenaren aan de controles deeelnemen.

De media zijn welkom op de controleplaats de Hucht (richting Amersfoort), op donderdagavond 7 febr. tussen 23.00 en 00.00 uur. Politiewoordvoerder Bert Top is gedurende die tijd daar aanwezig. Vrijdagochtend 8/2- zullen de resultaten van de controles middels een persbericht bekend gemaakt worden.

Indien u de controleplaats wenst te bezoeken, verzoek ik u dit vooraf te melden via het medianummer van NO-Gelderland 055 - 548 6648 bij Bert Top