Donderdag 7 februari 2008
Deze week in FEM Business (week 6, vanaf vrijdag 8 februari in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

De geldmachine van Barack Obama
Hillary heeft het nakijken bij de fundraising
Hillary Clinton heeft voorlopig meer kiesmannen verzameld, maar tegen de geoliede geldmachine van Barack Obama kan de voormalige first lady niet op. Om Obama enigszins te kunnen bijbenen, stopte ze vijf miljoen dollar aan privégeld in haar campagne. Geld kan de beslissende factor worden in de nek-aan-nek-race tussen de Democraten.

De Fed faalt: nieuwe crisis in de maak
Het is niet best wanneer de financiële markten in paniek raken. Maar het is nog veel erger wanneer de centrale bank ook in paniek raakt. Het gebeurt in de VS. De aanpak Ben Bernanke zet op de lange termijn geen zoden aan de dijk. De Fed-topman legt de basis voor de volgende crisis.

Speculeren op een snelle dood
Het is bizarre niche in de VS: geld verdienen andermans dood. Het gebeurde in de jaren 80 met aidspatiënten die hun levensverzekering in ruil voor wat geld doorverkochten. Nu staan senioren in de rij om voor hun dood te cashen. Voor de kopers zijn het geen investeringen zonder risico.

Aad Veenman: NS wil naar Scandinavië
NS moet alle zeilen bijzetten om de groeiende stroom reizigers op te vangen. Toch wil president-directeur Aad Veenman zijn vleugels uitslaan. Zijn ambitie: NS moet treinen laten rijden in Scandinavië. Is in eigen land niet genoeg werk voor de spoorwegen?

Verder in FEM Business:

â- Ludo van Halderen vertrekt bij Nuon
â- Waarom heeft gasland Nederland geen sovereign wealth fund? â- Microsoft wil Jerry Yangs Yahoo inpalmen
â- Geneesmiddelenfabrikant Fornix zit tussen twee vuren â- ABN Amro-bankier Jan de Ruiter gaat RBS Nederland leiden

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.