Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 der Staten-Generaal 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1 A Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA S GRAVENHAGE Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl

Contactpersoon Uw brief Doorkiesnummer Ons kenmerk AI/Bouw/3116 Datum 8 februari 2008 Onderwerp Kamervragen van het lid De Wit (SP)

Hierbij zend ik u het antwoord op een tijdens het Algemeen Overleg Arbozaken op 17 januari 2008 gestelde mondelinge vraag van het lid A. Koppejan (CDA) over schadevergoeding aan slachtoffers en nabestaanden van het ongeval op de Amercentrale op 28 september 2003.

De schade van de (nabestaanden van) slachtoffers Amercentrale is en wordt als volgt afgehandeld.
De afwikkeling gebeurt door één verzekeringsmaatschappij (Centraal Beheer Achmea). Alle slachtoffers en nabestaanden beschikken over een advocaat, van wie de kosten door deze verzekeringsmaatschappij worden vergoed.
Aangezien de betreffende werkgevers, Hertel en CMI, na het ongeval niet wilden wachten met het vergoeden van schade tot alle strafrechtelijke procedures waren afgerond, geschieden alle vergoedingen zonder erkenning van aansprakelijkheid en worden alle afgesloten met een overeenkomst.
De claims zijn en worden beoordeeld naar Nederlands recht en de hoogte van alle vergoedingen zijn vastgesteld volgens de daarvoor in de letselschadepraktijk gebruikelijke normen.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. J.P.H. Donner)