Politie Zuid-Holland-Zuid

08/02 Hoeksche Waard

Dordrecht , 08-02-2008 o persberichten district III

900 EURO BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED
MAASDAM De politie heeft donderdagavond 7 februari rond middernacht een 55-jarige man uit Duitsland aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de automobilist op de Sportlaan in verband met een alcoholcontrole. Hij blies 1,7 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. In overleg met de officier van justitie kreeg de man een boete van 900 euro. Na ontnuchtering betaalde hij dit bedrag de vrijdagochtend waarna hij zijn weg kon vervolgen.

INBRAAK IN WONING
NUMANSDORP In een woning in de Nachtegaalstraat is donderdag 7 februari tussen 17.00 en 19.15 uur ingebroken. De dader(s) brak de achterdeur open waarna het huis werd doorzocht. Er werd een tas met inhoud, een portemonnee met inhoud, een horloge en een geldkist met daarin een geldbedrag weggenomen. Door de gedupeerde bewoner is aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

VERDACHT VAN MISHANDELING
OUD-BEIJERLAND De politie heeft donderdagmiddag 7 februari een 21-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige plaatsgenoot. Het incident vond plaats bij een supermarkt aan de Molenaar. Er ontstond wat irritatie om een winkelwagentje. De 16-jarige zou toen de moeder van de 21-jarige verdachte hebben uitgelachen. De zoon van de vrouw liet dat niet over zijn kant gaan en haalde uit naar de tiener. Die hield een pijnlijke dikke lip over aan de mishandeling. De politie hield de knul later aan. Hij bleek op het politiebureau nog 197 dagen hechtenis open te hebben staan. Hij is ingesloten.

AANRIJDING
OUD-BEIJERLAND Een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland is donderdagmiddag 7 februari aangehouden door de politie op de Sportlaan. De knul reed daar op een bromfiets en kreeg een aanrijding met een auto. De tiener reed achterop de personenauto en viel samen met zijn passagier ( een vriendje) die achterop zat op de grond. De bestuurder van de personenauto schakelde de politie in. Gezien het feit dat de 15-jarige geen bromfietscertificaat heeft, loog hij over zijn leeftijd en legitimatiebewijs tegenover de politie. De agenten kwamen hier achter en namen de tiener mee naar het politiebureau waar hij na verhoor in vrijheid werd gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Er was bij de aanrijding alleen materiële schade.