AutoRai

Dacia Logan MCV daverend succes

(2/8/2008)
In januari heeft Dacia maar liefst 714 autoâs geregistreerd. Daarmee laat Dacia vele automerken achter zich. Sinds de introductie in februari 2007 is de Dacia Logan MCV een daverend succes. Vorig jaar verkocht Dacia bijna 2000 stuks van de ruime gezinsauto. Gezien het succes van januari en de verbeterde beschikbaarheid van dit nieuwe model verwacht Dacia dit jaar de afzet van de Logan MCV ten opzichte van die van vorig jaar te vergroten.

Vooral particulieren vallen voor de kwaliteiten van de Logan MCV. Tachtig procent van de kopers behoort tot deze doelgroep. Zij vinden in de Dacia Logan MCV een ruime, complete no-nonsense gezinsauto met een gunstige aanschafprijs. De auto is daardoor populair onder jonge gezinnen, die de Logan MCV als eerste of tweede auto aanschaffen.

Onder de kopers bevinden zich veel mensen die tot voor kort in een occasion reden. De lage aanschafprijs van de Dacia Logan MCV maakt het voor hen mogelijk om een nieuwe auto te kopen.

De meest gekochte uitvoering is de Lauréate met zeven zitplaatsen. De complete uitrusting omvat onder meer elektrisch bedienbare ruiten vóór, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, ABS en twee airbags.

Ook de zakelijke markt ontdekt de voordelen van de Dacia Logan MCV. De Logan MCV is gemiddeld duizenden euroâs voordeliger dan andere autoâs met vergelijkbare binnenruimte. Zijn lage aanschafprijs heeft een gunstig effect op de fiscale bijtelling, die dit jaar verhoogd is van 22 naar 25 procent.

Korte levertijd
Ondanks het grote succes van de Logan MCV bracht Dacia de levertijd terug van een jaar tot tien weken door extra productiecapaciteit te realiseren. Een aantal uitvoeringen is zelfs uit voorraad leverbaar.

Vanaf 9.995 euro
Dacia is onderdeel van Renault. Met als prettig gevolg dat Dacia-rijders voor onderhoud aan hun auto terecht kunnen bij de tweehonderd vestigingen van de dealerorganisatie van Renault in Nederland. Verder kent Dacia in Nederland 66 verkooppunten. Dacia levert de Logan MCV met een garantietermijn van drie jaar en maximaal honderdduizend kilometer.

De Dacia Logan MCV is te koop voor prijzen vanaf 9.995 euro en is leverbaar met vijf en zeven zitplaatsen. De zakelijke rijder least de Logan MCV al vanaf 299 euro (exclusief btw) per maand op basis van Full Operational Lease op basis van 48 maanden en 80.000 km totaal exclusief brandstof en vervangend vervoer bij Renault Business Finance.