Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070810970

Vragen van de leden Wilders en Bosma (beiden PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over een lesbrief over de Wildersfilm. (Ingezonden 8 februari 2008)


1
Bent u bekend met de lesbrief `Laat je niet gek maken!', uitgegeven in opdracht van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam? 1) 2)


2
Deelt u de mening dat een lesbrief voor de schoolgaande jeugd, die gaat over vrijheid van meningsuiting, geloof, politiek, praten en emoties politiek onafhankelijk dient te zijn? Zo ja, deelt u de mening dat de lesbrief `Laat je niet gek maken!'een anti-PVV lesbrief is en dat dit schandelijk is? Bent u bereid deze lesbrief door de gemeente Amsterdam bij de scholen te laten terug halen?


3
Wat vindt u van het feit dat de lesbrief uit probeert te leggen dat politici zich in principe niet bezig houden met godsdienst of met heilige boeken en dat daar een afbeelding van Geert Wilders bij is geplaatst? Deelt u de mening dat de lesbrief de PVV hiermee in een kwaad daglicht wil stellen, ook al omdat even verderop in de lesbrief gezegd wordt dat als je slechte dingen over iemand vertelt, die ander zich gekwetst voelt?


4
Deelt u de mening dat het schandelijk is dat de lesbrief stelt dat als politici praten over de islam of over de moslims dat "heel negatief en kwetsend" kan overkomen? Waarom wordt geen aandacht besteed aan de intolerante zijde van de islam?


5
Deelt u de mening dat deze lesbrief meegaat in het slachtofferrol die sommige moslims zich graag aanmeten?


6
Op wie doelt de lesbrief als gesteld wordt 3) "Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen?" Wie zijn deze politici en wie zijn deze groepen?


1) Lesbrief Laat je niet gek maken!

2) De Telegraaf, 6 februari 2008

3) zie noot 1, bladzijde 19