Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 8 februari

Zaanstreek-Waterland, 08-02-2008

Getuigen aanrijding gezocht

Krommenie, 7 februari 2008, 15:11 uur

De politie zoekt getuigen van een aanrijding waarbij een 40-jarige vrouw uit Krommenie een gebroken teen en een pijnlijke elleboog en been opliep. De vrouw reed donderdagmiddag even na drie uur op haar bromfiets over de Rotonde van de Rosariumweg, toen zij geen voorrang kreeg van een automobilist. Ze moest hard remmen en daardoor viel ze. De automobilist reed door, in een lichtgekleurde personenwagen. Achter de vrouw reed nog een lichtgekleurde auto, misschien dat die bestuurder iets gezien heeft. De vrouw hield een gebroken teen en een beschadigde bromfiets over aan de valpartij. Ze heeft getuigen nodig voor de verzekeringsafhandeling. Die kunnen zich melden bij het wijkteam Krommenie, via 0900-8844.

Politie onderzoekt frontale aanrijding

Purmerend, 7 februari 2008, 14:47 uur

De politie onderzoekt een verkeersongeluk van donderdagmiddag op de Grotenhuysenweg waarbij 2 personen ernstig gewond zijn geraakt, waaronder een 10-jarig kind. Een 39-jarige Purmerender reed met zijn twee kinderen over de Grotenhuysweg in de richting van Baanstee toen hij vermoedelijk in slaap viel en op de verkeerde weghelft terechtkwam. Daar botste hij frontaal op een 39-jarige Purmerendse, die niet meer op tijd kon stoppen. De vader liep een gebroken rugwervel, nekletsel en een zware hersenschudding op. Zijn 10-jarige dochter die achterin zat raakte gewond aan haar oogkas vanwege haar gameboy die in haar gezicht kwam. Ook heeft ze inwendig letsel opgelopen. De airbags van beide auto's klapten wel open. Het personeel van de traumaheli verleende ook assistentie, de gewonden zijn vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen. Omdat het ongeval onder bijzondere omstandigheden plaatsvond; de man zat met twee kinderen achterin, het was geen warme dag en er was geen alcohol in het spel en toch viel hij in slaap. Het rijbewijs gaat naar het CBR dat vervolgens een procedure opstart. Het meest waarschijnlijke is dat de man een medische keuring moet ondergaan.

Vernielers aangehouden

Purmerend, 7 februari 2008, 22:46 uur

De politie heeft twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan een flat op de Citerstraat. Een getuige hoorde gebonk onder aan de flat en belde de politie. De politie stelde zich rondom en in de flat op en kon twee vluchtende jongemannen in de kraag vatten. De deur naar het trappenhuis was op een gewelddadige manier geforceerd. De verdachten uit Purmerend en Amsterdam werden ingesloten op het bureau en verhoord.

Doorzoeking levert geen verboden wapens op

Purmerend, 7 februari 2008, 13:34 uur

De politie heeft na een binnengekomen tip donderdagmiddag een woning aan de Slenkstraat doorzocht op verboden wapenbezit. In de woning werd een aantal lichte handwapens aangetroffen, maar het bezit van deze wapens is niet strafbaar. Ook nam de politie een grote partij sportschoenen in beslag om te controleren op heling. Ook hiervan was geen sprake.Tijdens het onderzoek heeft de 23-jarige verdachte vastgezeten. Hij werd vrijdagmiddag weer vrijgelaten.