Nederlands fotomuseum


PERSBERICHT

februari 2008

BankGiro Loterij steunt het Nederlands Fotomuseum

Structurele steun voor fotomuseum fotografie en rotterdam

Het Nederlands Fotomuseum ontvangt van de BankGiro Loterij komende 5 jaar een miljoen euro. Dat betekent een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro. Het Fotomuseum behoort hiermee tot de groep van 45 musea en instellingen die een meerjarige structurele bijdrage ontvangt van de Loterij. Over deze groep en nog enkele aparte culturele projecten is dit jaar ruim 53 miljoen euro verdeeld. Met ook een structurele bijdrage voor Foam_Fotografiemuseum Amsterdam wordt de fotografie in Nederland zeer ruim bedeeld en worden deze instellingen als toonaangevend aangemerkt op het gebied van verrijking en behoud van cultureel erfgoed.

Fotografie in Nederland

Met de structurele bijdrage aan het Nederlands Fotomuseum en Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, dat de komende 5 jaar 300.000 euro zal ontvangen, wordt de fotografie in Nederland komende jaren zeer ruimhartig ondersteund. Beide musea zijn verheugd over het vertrouwen van de BankGiro Loterij in de ambities van beide musea en de erkenning van de fotografie als een belangrijk onderdeel van het Nederlandse cultureel erfgoed.

Rotterdam ruim bedeeld door de BankGiro Loterij

Rotterdam ontvangt dit jaar bijna 2 miljoen euro van de BankGiro Loterij. Nooit eerder was dit bedrag zo hoog. Een aantal Rotterdamse instellingen ontvangt sinds 2007 een structurele bijdrage van de BankGiro Loterij. Zo is Museum Boijmans Van Beuningen sinds vorig jaar tot vaste beneficiënt benoemd en krijgt jaarlijks 500.000 euro. Dit jaar werden hier twee vaste beneficiënten aan toegevoegd. Zowel het Nederlands Fotomuseum als de Kunsthal Rotterdam ontvangen op jaarbasis de komende vijf jaar 200.000 euro. Daarnaast kreeg concert- en congresgebouw De Doelen een eenmalige bijdrage van 350.000 euro voor renovatie van het gebouw.

Ruim 53 miljoen euro voor cultuur

De BankGiro Loterij heeft 6 februari 2008 in de Hermitage in Amsterdam namens haar deelnemers ruim 53 miljoen euro beschikbaar gesteld aan tientallen culturele instellingen. Dit is de helft van de totale inleg van ruim 106 miljoen euro.

De BankGiro Loterij steunt organisaties die werken aan verrijking en behoud van cultureel erfgoed. Zij is daarmee dé cultuurloterij van Nederland.