Raad van State

Persagenda vrijdag 8 februari 2008

10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Prinses Irenebuurt" van de gemeente Amsterdam. De Vereniging Vrienden van het Beatrixpark is het niet eens met het plan en komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200701915/1)

10.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Eden heeft verleend aan Thomassen Beheer B.V. voor de handel in en opslag en reparatie van verpakkingen aan de Curiestraat in Ede. Het bedrijf is het niet eens met één van de voorschriften in de vergunning. Door het voorschrift kan hij buiten te weinig brandbaar materiaal opslaan. (zaaknummer 200705410/1)

10.30 uur

Zitting over de dwangsom die het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft opgelegd aan een inwoonster van Breda om het gebruik van haar woning als prostitutiebedrijf te beëindigen. Het gebruik is in strijd met het geldende bestemmingsplan. De inwoonster is het niet eens met de dwangsom. Haar beroep is door de rechtbank in Breda gegrond verklaard. Volgens de rechtbank had het college duidelijker moeten omschrijven wat onder 'prostitutiebedrijf' wordt volstaan. De rechtbank vindt dat nu bijvoorbeeld onduidelijk is of de prostituee individueel nog wel mag 'thuiswerken'. De prostituee komt tegen de uitspraak in hoger beroep bij de Raad van State. Zij vindt dat de rechtbank ten onrechte heeft geoordeeld dat geen concreet zicht op legalisatie van haar activiteiten bestaat. (zaaknummer 200704407/1)

10.45 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Gaasperdam" van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost. De Vereniging Vrienden van het Gaasperplaspark is het niet eens met het plan en komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200702803/1)

11.00 uur

Zitting over de melding van BM Vastgoed B.V. die het college van gedeputeerde staten van Overijssel heeft geaccepteerd. Het bedrijf produceert en ontwikkelt reinigings- en desinfectiemiddelen op een terrein aan de Langenhorstweg in Ambt Delden. De melding maakt mogelijk dat het bedrijf 24 uur per dag zeven dagen per week in bedrijf is. Meerdere inwoners van Deldenerbroek komen tegen de acceptatie van de melding in beroep bij de Raad van State. Zij vrezen onder meer voor verontreiniging van de bodem, stofhinder en geluidsoverlast. (zaaknummer 200703998/1)

13.30 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan Bedrijvenpark Rijnhoek van de gemeente Bodegraven. Rohato van den Oudenrijn Beheer B.V. is het niet eens met het plan en komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704257/1)

13.30 uur

Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Den Haag om vrijstelling te verlenen voor een broodjeszaak en kapsalon aan de Herman Costerstraat in Den Haag. De eigenaar van beide zaken is het niet eens met de weigering. Hij is door de rechtbank in Den Haag in het gelijk gesteld. Tegen deze uitspraak komt het college in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704371/1)

15.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven aan Hans Verstraaten Hoveniers B.V. heeft verleend voor hoveniersactiviteiten en de opslag en verkoop van vuurwerk aan de Speelheuvelweg in Eindhoven. Een inwoner van Eindhoven verzet zich tegen de activiteiten en komt tegen de vergunning in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200705475/1)