Stanford Venture Capital Holdings investeert in Mountain Partners Group

08/02/2008 21:14

PR Newswire

ST. GALLEN, Zwitserland, February 8 /PRNewswire/ --
Het Zwitserse beleggingsbedrijf Mountain Super Angel AG (open markt Frankfurt, ISIN: CH0033050961, www.super-angel.ch) en haar moederbedrijf, Mountain Partners AG, hebben bekendgemaakt dat Stanford Venture Capital Holdings heeft toegezegd te investeren in het Zwitserse bedrijf en haar fondsen. Stanford zal ook een lid nomineren voor de bestuursraden van zowel Mountain Partners AG als Mountain Super Angel AG. Stanford Venture Capital Holdings is lid van de Stanford Financial Group, een mondiaal netwerk van financiële dienstverleningsbedrijven.

Dr. Cornelius Boersch, oprichter en algemeen directeur van Mountain Partners, is enthousiast over deze investering van Stanford: "Ons team is trots Stanford als onze derde institutionele belegger te hebben, naast Sal. Oppenheim uit Duitsland en de Injaz Mena Investment Group uit Abu Dhabi. Dit samenwerkingsverband bewijst eens te meer dat onze beleggingsstrategie als institutionele business angel de juiste benadering is."

Volgens L. Jack Staley, voorzitter van de Stanford Group (Suisse) AG en hoofd van de Europese divisie van Stanford, bewijst de investering Stanford's toewijding tot de Europese markt en tot het vinden van solide investeringsmogelijkheden in innovatieve bedrijven als Mountain Partners. "Dit interessante investeringsmodel en het grote aantal veelbelovende bedrijven in de portfolio van Mountain Partners hebben ons ervan overtuigd dat dit de juiste kans op het juiste moment is. De samenwerking met een gevestigde organisatie als Mountain Partners versterkt onze toegang tot onze doelmarkten in Duitsland en Zwitserland."

Daarnaast zal Stanford tevens investeren in Bluehill ID AG (open markt Frankfurt, ISIN: CH0031958629, www.bluehill-ID.com) en Cleantech Invest AG (open markt Frankfurt, ISIN: CH0034183175, www.cleantech.vc), twee recentelijk op de aandelenbeurs genoteerde bedrijven waarin de Mountain Partners Group heeft geïnvesteerd. Deze investeringen zullen uitgevoerd worden binnen kapitaalverhogingen, waardoor de beleggingsactiviteiten van beide bedrijven worden verhoogd.

Over MOUNTAIN SUPER ANGEL AG
MOUNTAIN SUPER ANGEL AG is een publiek Zwitsers beleggingsbedrijf, gevestigd in St. Gallen. Het bedrijf is onderdeel van de Mountain Partners Group. Het bedrijf vervult op de markt de rol van "institutionele business angel". De beleggingen zijn vooral gericht op alle sectoren van de industrie in Duitstalige landen, met name financiering tijdens de opstartfase, herstructurering, en transacties voorafgaande aan de beursgang van een bedrijf. De aandelen van MOUNTAIN SUPER ANGEL AG worden verhandeld onder SIC 4MS (ISIN: CH0033050961) op de open markt van de aandelenbeurs in Frankfurt.

Over de Stanford Group (Suisse) AG
Stanford Group (Suisse) AG is een onafhankelijk bedrijf voor activabeheer en beleggingsadvies met het hoofdkantoor in het hart van het financiële district in Zürich, dat diensten voor particulier vermogensbeheer aanbiedt aan vermogende cliënten. Het bedrijf is lid van de Stanford Financial Group.

Over de Stanford Financial Group
De Stanford Financial Group is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke, gelieerde bedrijven voor financiële dienstverlening in particulier bezit, geleid door voorzitter en algemeen directeur Sir Allen Stanford. Het eerste Stanford-bedrijf werd in 1932 opgericht door zijn grootvader, Lodis B. Stanford. De kernactiviteiten van Stanford zijn particulier vermogensbeheer en investeringsbankieren voor instellingen en groeibedrijven in opkomst. De bedrijven uit de Stanford Financial Group bieden particuliere en institutionele beleggers wereldwijde expertise op het gebied van strategieën voor asset allocation, beleggingsadviesdiensten, bekroond beleids- en aandelenonderzoek, internationaal particulier bank- en fondsbeheer, zakelijke bankdiensten, investeringsbankieren, handelsbankieren, institutionele verkoop en handel, investering in- en verzekering van onroerend goed. Stanford heeft meer dan US$43 miljard aan activa in beheer of consideratie. Stanford Financial hecht er groot belang aan wereldwijd te investeren in de gemeenschappen waarin zij actief is door middel van bedrijfsfilantropische initiatieven in samenwerking met non-profitorganisaties as St. Jude Children's Research Hospital en talloze plaatselijke en nationale liefdadigheidsinstellingen die een bijdrage leveren aan hun gemeenschap.

Aandelenproducten en -diensten in de Verenigde Staten worden aangeboden door middel van de Stanford Group Company, lid van FINRA/SIPC. Stanford Financial Group is geen rechtspersoon, maar een gedeponeerd handelsmerk dat een wereldwijd netwerk van onafhankelijke, maar gelieerde entiteiten omvat, zowel in particulier eigendom als geheel in eigen bezit. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.stanfordfinancial.com

Links
www.mountain-partners.ch

www.super-angel.ch

www.stanfordfinancial.com

www.bluehill-ID.com

www.cleantech.vc

Website: http://www.stanfordfinancial.com
http://www.super-angel.ch
http://www.mountain-partners.ch
http://www.bluehill-ID.com
http://www.cleantech.vc
Contactpersoon: Lori Guyton, Stanford Financial Group, +1-901-277-6066, loriguyton@comcast.net; Sebastian Kofler, Chief Financial Officer, Mountain Partners Group, +41-44-783-80-37, sko@super-angel.ch; Deborah Meacham, Chief Marketing Officer, Stanford Group (Suisse) AG, +41-44-205-5381, dmeacham@stanfordeagle.com