Haags Historisch Museum organiseert lezingencyclus over gevangenissen

04/02/2008 14:28



Wladimiroff & Waling NV



PERSBERICHT 4 februari 2008, Den Haag
Stichting Haags Historisch Museum WLADIMIROFF & WALING A d v o c a t e n

Gevangenpoortlezingen gaan weer van start
Advocatenkantoor Wladimiroff & Waling organiseert in samenwerking met Stichting Haags Historisch Museum de tweede cyclus van vijf Gevangenpoortlezingen, waarin prominente sprekers actuele juridische onderwerpen behandelen. Dit voorjaar is het thema: Gevangenissen, "Alles wat u hierover altijd al wilde weten". Onderwerpen: gevangenissen, TBS, jeugdinrichtingen, extra beveiligde inrichtingen (EBI) en de internationale unit van de PI Scheveningen.

Eerste lezing
zondag 10 februari 2008: "Gevangenissen"
door P. van der Sande, sectordirecteur Gevangeniswezen van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) De heer Van der Sande spreekt over het werk van DJI en behandelt actuele discussies en afwegin-gen over de detentie in Nederland. Hij gaat in op de humanisering van het gevangeniswezen door de eeuwen heen. Ook de rol van de gedetineerden komt hierbij aan bod. Soms nogal bijzondere opvattingen over de dagelijkse gevange-nispraktijk door de decennia heen ondersteunen de lezing. Tenslotte gaat de heer Van der Sande in op concrete (vraag)stellingen die tot discussies in de maatschappij hebben geleid en (soms) nog leiden. De wens om gedetineerden voor te bereiden op een goede terugkeer in de maatschappij komt hiermee onder druk te staan.

De bijeenkomsten worden gehouden in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7 om 11.00 uur. De lezing zal circa 60 minuten duren. Men kan zich voor de lezing aanmelden bij het Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, tele-foon 070 3646940, info@haagshistorischmuseum.nl. Toegang is Euro 10,-, inclusief een kopje koffie. Na de lezing is er gelegenheid om het museum te be-zoeken. U kunt zich ook inschrijven voor de gehele cyclus, de kosten bedragen in dat geval Euro 30,-. De kaarten zijn in de voorverkoop bij de kassa van het museum verkrijgbaar.

Meer Gevangenpoortlezingen:
Zondag 24 februari 2008: TBS (lezing door W. Anker, advocaat) Zondag 30 maart 2008: Prison of the World (lecture in English by T. Mc. Fadden, Executive Officer UN unit PI Scheveningen) Zondag 13 april 2008: Extra Beveiligde Inrichtingen (lezing door J. Serrarens, advocaat) Zondag 27 april 2008: Jeugdinrichtingen (lezing door R. de Bruijn, directeur Jeugdinrichting Teylingereind)






Noot voor de redactie: