Politie Zeeland


---


O-271-2008 Wilde fazanten naar vogelopvang gebracht
Afgelopen vrijdag, omstreeks 10.30 uur, hebben agenten van de Zeeuwse politie 39 wilde fazanten in een voliere aangetroffen.
De agenten kwamen bij een woning in Bruinisse naar aanleiding van een overlastmelding. In de tuin van de woning stond een voliere waarin 39 fazanten verschrikkelijk tekeer gingen. Uit onderzoek van de agenten bleek dat het hier wilde fazanten betrof. De beesten zijn één voor één uit de voliere gehaald. Hierbij brak één fazantenman zijn snavel en twee vogels ontsnapten uit de handen van de agenten. De rest is naar een vogelopvang gebracht. De persoon (Nog geen officiele gegevens bekend) die de fazanten had gevangen en opgesloten wordt deze week verhoord op het politiebureau. Hij wordt verdacht van het "illegaal voorhanden hebben van wilde fauna".

O-272-2008 Aanrijding in 's-Heer Abtskerke
Op de Grotedijk in 's-Heer Abtskerke is vanmiddag een ongeluk gebeurd.
Een gezin (vader, moeder, oma en twee kinderen) reed omstreeks 15.58 uur in hun auto over de Grotedijk. Op een gegeven moment kwam er een personenauto, bestuurd door een 81-jarige Vlissinger, uit de richting van de Noteboomdijk. Deze sloeg af in de richting van 's-Gravenpolder en reed de voorrangsweg op zonder voorrang te verlenen aan de auto van het gezin uit Middelburg. De bestuurder, de 44-jarige vader, kon de auto die de weg op kwam niet meer ontwijken en beide auto's schoten een 7-meter diepe sloot in. Alle betrokkenen konden eigenhandig uit hun auto's komen en wonder boven wonder raakte niemand gewond. Ambulancepersoneel heeft de moeder uit het gezin nog onderzocht, maar zij bleek slechts wat spierpijn opgelopen te hebben. De kinderen die achterin de auto zaten, een meisje van 8 en een jongetje van 4, waren behoorlijk onder de indruk en kregen van de politieagenten een knuffelbeer uitgereikt voor de schrik.

Z-273-2008 Aangehouden tijdens knippen hennep
Vanmorgen zijn in Terhole, in een woning aan de Hulsterweg, drie personen aangehouden die bezig waren met het knippen van hennepplanten.
Surveillerende agenten roken een henneplucht en hebben een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de lucht. In de woning troffen zij twee vrouwen (62 en 42 jaar oud en afkomstig uit Stekene (B) en Sint Niklaas (B)) zij waren bezig om de hennep te verknippen. De vrouwen zijn overgebracht naar het politiebureau en hebben een verklaring afgelegd. Hierna zijn beide dames weer in vrijheid gesteld. De bewoner van het pand is ook aangehouden. Hij wordt voorgeleid voor de Rechter Commissaris en zit nog vast. In de woning werden enkele kilo's henneptoppen in beslag genomen evenals enkele tientallen kilo's hennepstelen. Ook werden kweekbenodigdheden in beslag genomen. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.





Politie Zeeland