PvdA Evert Vermeer Stichting


31 JANUARI 2008
Debat over de situatie in Kenia - Maandag 11 februari

Kenia was tot de verkiezingen van een maand geleden een van de landen dat als voorbeeld diende voor veel Afrikaanse landen. Zowel politiek als economisch leek het een baken van stabiliteit in een onrustige regio. De verkiezingsuitslag heeft daar echter abrupt een einde aan gemaakt. Iedere dag zijn er nieuwe berichten van gewelddadigheden.

Hoewel het eerder om politieke- en stammentegenstellingen leek te gaan, blijkt de oorzaak nu dieper te liggen. Het conflict escaleert en een politieke oplossing lijkt verder weg te zakken. In dit debat zullen de sprekers met elkaar en met het publiek in debat gaan.

Thijs Berman (Europarlementariƫr PES) heeft ervoor gepleit dat de Europese Unie de druk verder op moet voeren en moet dreigen steun te geven aan de boycot-oproep van de oppositie (klik hier voor het artikel). Hij licht zijn standpunt toe in dit debat.

Verder zal Sami Gathii, die net terug is gekeerd uit Kenia, vertellen hoe de Kenyanen zelf het conflict beleven in dit land. Hij is acteur, verteller, danser, schrijver en regisseur. In Nairobi volgde hij de theateracademie en in Utrecht de theateropleiding aan de HKU. Overige sprekers zijn begin volgende week bekend.

Practisch
Datum: maandag 11 februari 2008
Locatie: Felix Meritus I Keizersgracht 324 I Amsterdam Aanvang: 20:00 uur
Aanmelden: stuur een e-mail naar evs@evertvermeer.nl. onder vermelding van Kenia Debat of bel met 020 5512 143

Let op
Gezien de actualiteit van de situatie in Kenia kan de datum van de bijeenkomst nog wijzigen. Houd daarom de site in de gaten of meldt u aan voor het debat via evs@evertvermeer.nl onder vermelding van Kenia Debat. Wij houden u dan op de hoogte van eventuele veranderingen in het programma.