FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: flyeractie voor betere cao bij vakbeurs Installatiebranche

Vakbond FNV Bondgenoten gaat vanaf maandag 11 februari 2008 een week lang dagelijks flyeren voor de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht, waar de VSK Beurs 2008 wordt gehouden. De VSK beurs is de vakbeurs voor de installatiebranche. Het doel van de actie is het informeren van bezoekers van de beurs over het cao-conflict in de kleinmetaal, waar de installatiebranche ook onder valt.

De flyeractie is een opmaat voor de landelijke estafettestaking die 25 februari moet losbarsten. Regionaal bestuurder van FNV Bondgenoten in de kleinmetaal, Hafid Chaaby: "Afgelopen woensdag is het ultimatum verlopen dat de werkgevers in de sector hebben gesteld. Dat betekent dat we nu volop met de acties aan de gang kunnen".

FNV Bondgenoten gaat acties voeren voor een betere cao metaal en techniek. Het laatste bod van de werkgevers schiet tekort op alle punten die de werknemers belangrijk vinden, concludeert de bond.

Het loonvoorstel van de werkgevers is onvoldoende om de koopkracht komend jaar op peil te houden. Ondertussen willen ze wel de bestaande afspraken over de rust- en werktijden openbreken, de leeftijdsdagen halveren en bieden ze veel te weinig opleidingsmogelijkheden. Leerlingen en jonge werknemers, die nu relatief weinig verdienen maar waar de metaal het in de toekomst van moet hebben, worden afgescheept met een zuinige loonsverhoging.

---