Politie Friesland

Politieberichten van maandag 11 februari

Fryslân, 11-02-2008 o Politieberichten van zondag 10 februari 13.00 uur t/m maandag 11 februari 07.00 uur

Noordwolde: aanrijding door man onder invloed
De politie heeft zondagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 21-jarige man uit Enschede, die een aanrijding veroorzaakte op de Hoofdstraat West. Hij reed achter twee anedere autos, die afremden in verband met een afslaande auto. De man uit Enschede had dat te laat in de agten en botste achterop zijn voorligger, die weer doorschoot op de auto voor hem. Niemand raakte gewond. De verdachte bleek onder invloed. Naast een proces-verbaal en een rijverbod werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Wouterswoude: woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Kerklaan op zondagavond. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd ingebroken door een raam te foreveren. Er is alleen wat kleingeld meegenomen. De 65-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: autobrand
De politie heeft maandag geassisteerd bij een brand in een auto aan de Noordendorpstraat. Omstreeks 02.00 uur werd de brand ontdekt. De brandweer bluste het voertuig. de oorzaak is niet bekend. De politie stelt daar een onderzoek naar in.

Oosternijkerk: man valt van ladder
De politie heeft zondagmiddag assistentie verleend bij een ongeval aan de Ropsterwei. Een 68-jarige inwoner van Oosternijkerk was tijdens werkzaamheden van een ladder van ongeveer 5 meter gevallen. Het slachtoffer is per traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.