Gemeente Zoetermeer

Reconstructie fietsoversteekplaats Edisonstraat/Stephensonstraat bijna klaar

Na afsluiting van de fietsoversteekplaats
Edisonstraat/Stephensonstraat eind oktober 2007, is ter plekke een groot aantal maatregelen getroffen om het kruispunt verkeersveiliger te maken, vooral voor de fietsers. Zo zijn een verkeersdrempel en slingers in de doorgaande wegen aangebracht. De reconstructie maakt onderdeel uit van het Mobiliteitsplan Zoetermeer, waarin veel aandacht is voor fietsroutes. Naar aanleiding van een aantal verkeersongevallen heeft de Edisonstraat prioriteit gekregen.

Uitgangspunt van de reconstructie was het onderbreken van de rechtdoorgaande wegen door slingers in de Edisonstraat en Stephensonstraat aan te brengen. Daarnaast is een verkeersdrempel gemaakt op de kruising van deze twee straten, waarover een van de fietsoversteekplaatsen loopt. Door zowel de slingers als de verkeersdrempel, worden fietsers en automobilisten gedwongen langzamer te rijden. De kans op ongevallen neemt zo aanzienlijk af.

Wethouder Pieter Smit, die destijds het besluit nam tot afsluiting van de fietsoversteekplaats, maakt maandag 11 februari rond 12.15 uur een start met de asfalteringswerkzaamheden. Daarna wordt in de komende weken de wegmarkering aangebracht en vindt de afwerking van het kruispunt plaats. De verwachting is dat de fietsoversteekplaats uiterlijk 22 februari a.s. weer in gebruik kan worden genomen.