Persberichten Binnensticht, 11.50 uur

Utrecht, 11-02-2008

Fietsendiefstal

ZEIST Op zondag 10 februari werden twee jongens aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Rond 20.00 uur zagen agenten dat twee jongens op de Johan van Oldenbarneveltlaan bij een fiets stonden. Bij het zien van de agenten ging het tweetal er op de fiets vandoor. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij één van de verdachten op het Dr. D. Bosplein lopen. Hij had zijn fiets ergens anders op het plein achtergelaten. Daarop werd de verdachte aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Ook de tweede verdachte, een eveneens 17-jarige verdachte uit Zeist, werd op het Dr. D. Bosplein aangehouden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijding met scootmobiel

DE BILT Een 74-jarige vrouw uit De Bilt raakte op zondag 10 februari gewond bij een aanrijding tussen een auto en een scootmobiel.

Rond 15.30 uur reed de 74-jarige vrouw met haar scootmobiel over de Leijenseweg. Zij reed vermoedelijk door rood verkeerslicht de kruising met de Soestdijkseweg Zuid op, waardoor zij in botsing kwam met een 46-jarige automobiliste uit De Bilt, die op de Soesdijkseweg Zuid door groen verkeerslicht reed.

De 74-jarige vrouw is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Vernieling

ZEIST In de vroege ochtend van zondag 10 februari werden twee jongemannen aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen.

Rond 04.15 uur zag een getuige dat twee jongemannen hun fiets bij een bushalte aan de Arnhemse Bovenweg neerzetten. Zij sloegen met een onbekend voorwerp tegen een ruit van het bushokje, maar de ruit bleef heel. De jongemannen stapten op hun fiets, stopten bij een verkeersbord en probeerden die los te trekken. Ook dat lukte niet. Zij stapten weer op en reden naar een verderop gelegen bushalte.

Agenten zagen het tweetal bij deze bushalte en zij hadden inmiddels een tegel uit het trottoir getrokken en kennelijk al tegen een ruit van het bushokje gegooid. De ruit was nog heel, maar wel beschadigd. Daarop werd het tweetal, jongemannen van 18 en 19 jaar en afkomstig uit Doorn, aangehouden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal voor openlijke geweldpleging opgemaakt.

Minderjarigen bekennen inbraak sportclub

HUIS TER HEIDE Op 2 en 3 februari hebben vier jongens van respectievelijk 13, 14 en 15 jaar bekend betrokken te zijn geweest bij de inbraak van een sportvereniging aan de Willem Versteeghstraat. Na politieonderzoek konden de verdachten afkomstig uit Huis ter Heide, Zeist en Soesterberg worden gehoord.

Deze inbraak vond op 26 januari in het clubgebouw van de desbetreffende sportvereniging plaats. De jongens hebben hierbij eten en drank uit de bar gestolen. Tijdens de inbraak is er bovendien schade aan het pand ontstaan. De jongens krijgen naar verwachting een taakstraf opgelegd.