Gemeente Sint-Oedenrode


maandag 11 februari:
Uitnodiging start `Kids sPort'

U bent van harte welkom bij de de officiele aftrap van het nieuwe sportstimuleringsproject `KIDS Sport'. Graag ontvangen we u op maandag 11 februari a.s. om 09.30 uur in de gymzaal van de Basisschool Eerschot. De openingshandeling wordt verricht door wethouder sportzaken, de heer R. Dekkers met als speciale gast het `sporttalent van het jaar 2006', basketballer Ivan Filipan.
Meer informatie
KIDS Sport is een samenwerkingsproject tussen gemeente, Stichting voor Katholiek Onderwijs Sint-Oedenrode (SKOSO) en Sportservice Noord-Brabant. Schoolsport-coördinator Eric Markgraaff is hierbij de spin in het web. Doel van het project is om zoveel mogelijk leerlingen op een bewuste en actieve manier met sport, bewegen en gezondheid bezig te laten zijn.
10.000 kinderen actief!
KIDS Sport wordt al georganiseerd in meer dan 10 Brabantse gemeenten waaronder Boxtel, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard en Heeze Leende waardoor wekelijks al zo'n 10.000 kinderen actief bezig zijn met KIDS Sport.
Door KIDS Sport maken leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen uit Sint- Oedenrode kennis met een diversiteit aan sporten. KIDS sport gebeurt tijdens de reguliere gymlessen (steeds 3 lessen van elke sport). De groepsleerkrachten zullen de lessen van KIDS Sport verzorgen, maar de betrokkenheid van de plaatselijke sportverenigingen is erg belangrijk. Hoe de sportvereniging betrokken is, wordt in overleg bepaald en is dan ook per vereniging heel divers.

De volgende sportverenigingen werken dit schooljaar aan KIDS Sport mee: Basketball Vereniging Rooi, Budovereniging Dai Ippo, Korfbalvereniging Boskant, Korfbalvereniging Concordia, Mixed Hockey Club Sint-Oedenrode, Rooise Badminton Club, SV Fortuna '67, Tennisvereniging Boskant, Tennisvereniging Nijnsel en Turnvereniging Dioscuri `94,