Gemeente Zevenaar


Week 7

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema

GESCHEIDEN AFINZAMELING

Sprookjes over afvalscheiding
Het verhaal dat al het afval op een grote hoop terechtkomt, blijft hardnekkig de ronde doen. Ook dit jaar is de gemeente al weer enkele keren benaderd met die vraag. Het zou inderdaad geen fraaie zaak zijn als iedereen alles voor Jan Joker apart zou houden in de duobak. Maar gelukkig is dat niet het geval.
Evenals in de duobak, zitten er ook in de inzamelwagen twee vakken. De duobak schudt bij het leegmaken het Groente-, Fruit- en Tuinafval in het GFT-vak van de wagen en het restafval in het restvak van de wagen. De inzamelwagen rijdt naar Duiven. In Duiven wordt eerst het restafval gelost in de oven en daarna het GFT in de composteringsinstallatie. Die installatie staat op hetzelfde terrein als de verbrandingsoven. Behalve dat scheiden goed is voor het milieu, is er ook een financieel belang. Het verbranden van afval is dubbel zo duur als het composteren. En dat bespaart niet de gemeente geld, maar de inwoners van Zevenaar. Mede door het goede scheidingsgedrag heeft Zevenaar een van de laagste afvalstoffenheffingen van Nederland.

Vergadering Raadscommissie
Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 13 FEBRUARI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

De geplande vergadering van de Raadscommissie Middelen van 14 februari 2008 komt te vervallen

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 18 februari 2008 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 15 februari ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.