Persberichten 11/02 ochtend

Regio, 11-02-2008

Katwijk Verkeersconflict De politie heeft op zaterdagavond 9 februari, een 51 jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van het slaan van een 65 jarige scooterbestuurder uit Katwijk. De scooterbestuurder had de auto, volgens de automobilist, afgesneden waarop de Leidenaar in de remmen moest. Vervolgens heeft hij de scooterbestuurder op de Meeuwenlaan in het gezicht geslagen. De Katwijker deed daarop aangifte bij de politie. Getuigen die gezien hadden dat de Leidenaar hem geslagen had, konden aan de politie het kenteken doorgeven, waarop de verdachte aangehouden kon worden. Tegen de Leidenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lisse Politie onderzoekt oorzaak verkeersongeval Op zaterdag 9 februari rond 23.10 uur, heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Loosterweg Zuid te Lisse. De inzittenden, een 27 jarige man uit Zandvoort en een 21 jarige man uit Lisse, konden zelf uit de auto klimmen, terwijl de auto over de kop was geslagen en twintig meter de berm in lag waarbij er meerdere bomen afgebroken waren. In eerste instantie gaf de Lisser aan dat hij gereden had, maar uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en bleek de man uit Zandvoort de auto bestuurd te hebben. Op de blaastest blies hij een alert wat betekende dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur gezeten had. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om uitsluitsel te krijgen over de hoeveelheid alcohol dat hij gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de snelheid die de auto reed tijdens het ongeluk.

Oegstgeest Onderzoek naar woninginbraak De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Juffermanstraat. In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari is er in de woning ingebroken. Via de achterzijde van de woning, door het openbreken van een deur, zijn de dader(s) de woning binnengedrongen. In de woning is gezocht naar waardevolle spullen, een fotocamera is weggenomen. De technische recherche is ingeschakeld om onderzoek te doen naar door de dader(s) achtergelaten sporen.

Rijnsburg Onderzoek naar woninginbraak De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Pieter Breughelstraat. Op zaterdagavond 9 februari is er in de woning ingebroken. Via de achterzijde van de woning, door het openbreken van een deur zijn de dader(s) de woning binnengedrongen. In de woning is gezocht naar waardevolle spullen, een portemonnee en een horloge zijn weggenomen. De technische recherche is ingeschakeld om onderzoek te doen naar door de dader(s) achtergelaten sporen.

Valkenburg Acht aanhoudingen voor vernielen verkeersbord De politie heeft op zaterdag 9 februari, rond 22.30 uur, acht jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van een verkeersbord aan de J. Pellenbargweg. De paal waaraan het verkeersbord vast zat werd uit de grond getrokken en op de weg gelegd. De politie werd op de hoogte gebracht van de vernieling en hield de groep jongeren aan, bestaande uit twee meisjes en zes jongens. Zij hebben hun aandeel in de vernieling bekend, sommigen hadden niet meegedaan. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenburg Twee aanrijdingen Een 59 jarige automobilist uit Hilversum reed op zondag 10 februari, rond 11.30 uur, over de Ir. G. Tjalmaweg uit de richting van Leiden. Voor hem reed een 40 jarige bestuurder uit Katwijk die vanwege het verkeer afremde. De automobilist uit Hilversum kon niet tijdig stoppen en reed achterop de Katwijker. Door de kracht van de botsing klapte de Katwijker weer boven op zijn voorganger, een 56 jarige automobilist uit Leiden. De Katwijker is met nekklachten vervoerd naar het LUMC.

Achter deze aanrijding ontstond een tweede aanrijding. Een 36 jarige automobilist uit De Meern kon niet tijdig remmen toen zijn voorganger, een 58 jarige automobilist uit Middelburg afremde. Het resultaat van de aanrijding was slechts blikschade.

Leiden Inbraak in woningen, laptops weggenomen De politie doet onderzoek naar een vier inbraken in woningen in Leiden. Op vrijdagavond 8 februari is er ingebroken in een woning aan de Van de Sande Bakhuyzenlaan. Via de achterzijde van de woning wisten de dader(s) de woning binnen te dringen. Uit de woning werd een laptop gestolen die op tafel stond en sieraden. Ook bij de tweede woninginbraak in een kamer aan de Hugo de Grootstraat werd een laptop gestolen. Dit gebeurde in de vroege avond van zaterdag 9 februari. Via de achterzijde van het pand zijn de dader(s) de woning binnengedrongen. De laptop die op een bureau stond werd weggenomen. Bij een inbraak in een woning aan het Utrechtse Jaagpad zijn twee laptops weggenomen, hetzelfde geldt voor een woninginbraak aan de Maredijk. De gedupeerden hebben aangifte gedaan bij de politie die middels een buurtonderzoek zal proberen informatie over de vermoedelijke dader(s) te achterhalen. Ook zal de technische recherche sporenonderzoek doen indien er sporen door de dader(s) zijn achtergelaten.

Waardevolle spullen uit het zicht Het in het zicht zetten van waardevolle spullen zoals een tas of een laptop, dat wil zeggen, dat de spullen vanaf buiten te zien zijn, wordt sterk afgeraden. Via insluipingen, inbraken of het intikken van een raam, om de waardevolle spullen weg te nemen komt regelmatig voor. Voornamelijk de laptop en de mobiele telefoons zijn gewilde items bij het dievengilde.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Zaterdag 9 februari vond om 15.45 uur een verkeersongeval plaats tussen twee autos. Een 30 jarige automobilist uit Oudewater reed over de Oostkanaalweg vanuit de richting Nieuwkoopseweg. Hij reed de kruising met de Oranje Nassausingel op, maar had vermoedelijk rood licht. Door de felle zon kon de bestuurder de verkeerslichten niet goed zien. Op de kruising ontstond een aanrijding met een 43 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn die uit de richting van de Boskoopseweg kwam. De Alphense werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Woninginbraken In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari is ingebroken in een woning aan de Cauberg. Via een niet afgesloten schuifpui wist men de woning binnen te komen. Uit de woning werd onder meer een flatscreen televisie, geluidsapparatuur, DVDs, een laptop en een digitale camera gestolen. Zondag 10 februari heeft men de achterdeur van een woning aan de Bezembinder vernield om binnen te komen. Uit de woning werden onder meer gsms, sieraden en een videocamera gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Leiderdorp Aanhouding na poging inbraak De politie heeft zaterdagavond 9 februari een 31 jarige man uit Amsterdam en twee mannen van 27 en 29 jaar uit Georgië aangehouden op verdenking van poging inbraak. Een getuige zag drie mannen zich verdacht ophouden bij autos op de Merelstraat en bij een flatwoning aan de Laan van Berendrecht. De politie heeft de mannen op de Merelstraat, terwijl ze in hun auto zaten, aangehouden. In de auto werden onder meer inbrekerswerktuigen, mutsen en portofoons aangetroffen. Bodegraven Woninginbraak Zaterdag 9 februari is tussen 17.30 uur en 23.45 uur ingebroken in een woning aan de Hooijerdijk. Uit de woning zijn meerdere goederen gestolen zoals laptops, een mobiele telefoon, sieraden en sleutels. De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Gouda Politie houdt verdachten tasjesroof aan De politie heeft zaterdag 9 februari twee jongens uit Gouda van 14 en 15 jaar aangehouden. Beiden worden er van verdacht die dag rond 13.10 uur een fietstas met inhoud te hebben gestolen van een 48 jarige vrouw uit Gouda. Dit gebeurde toen de vrouw fietste over de Ridder van Catsweg. Plotseling werd de fietstas van haar bagagedrager getrokken en fietsten de daders er mee weg. Dankzij getuigenverklaringen die een duidelijk signalement gaven, werden ze nog die middag in de wijk gezien en konden ze worden aangehouden. De politie onderzoekt of de twee betrokken zijn bij andere tasjesroven die de laatste tijd in Gouda hebben plaatsgevonden. Gedurende het onderzoek zijn de twee verdachten op het politiebureau ingesloten.

Gouda Woninginbraken De politie heeft het afgelopen weekend zes woninginbraken in onderzoek genomen. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen, zoals sieraden, bankpassen, televisies, laptops, digitale cameras en een auto. Vrijdagavond 8 februari vonden drie inbraken plaats in woningen aan de Boschlust, de Groenlust en de Ridder van Catsweg. Zaterdagavond 9 februari was dit het geval in een woning aan de Geraniumstraat en de Lijsterlaan. Bij deze laatste woning werd een blauw/ grijze Fiat Stilo gestolen. Zondag 10 februari werd er ook ingebroken in een woning aan de Rijnenburg. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Ongeval Een 25 jarige automobilist uit Gouda hield zondag 10 februari rond 04.30 uur een bocht van de Reigerstraat niet en botste tegen een lichtmast en verkeerspaal. De man raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Daar liet de politie een bloedproef van hem afnemen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed reed. Dat vermoeden bestaat. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen. Een onderzoek naar de toedracht van het ongeval wordt gedaan en proces-verbaal opgemaakt.

Haastrecht Tasjesroof Twee nog onbekende jongens op een scooter hebben zondag 10 februari rond 22.30 uur op het Jaagpad de schoudertas van een 50 jarige vrouw uit Haastrecht gestolen. De vrouw fietste daar toen de twee naast haar kwamen rijden, de schouderriem van de tas met een mes doorsneden en er met de tas vandoor gingen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Waddinxveen Insluiping in woning Vrijdagavond 8 februari vond er een insluiping in een woning aan het Sweelinckhof plaats. Vermoedelijk wist men via de achterdeur de woning binnen te komen toen de bewoonster even boven was. Uit de woning werd een laptop gestolen. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 8844.

Voorkom insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Wanneer het mooi weer is merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

--- einde berichten ---