Ingezonden persbericht


Faillissement Euro American Investors Group zet beheer vastgoedfondsen op losse schroeven

Grote onrust onder beleggers

Amsterdam, 11 februari 2008

De vastgoed fondsen van het failliete Euro American Investors Group (EAIG) dreigen door het faillissement hun bestuur te verliezen. Dit kan ernstige nadelige gevolgen hebben voor de toekomst van de fondsen, die in sommige gevallen toch al niet rooskleurig is. Vele beleggers die ingetekend hebben op de fondsen van EAIG maken zich grote zorgen. Het gaat om duizenden participanten in ruim 20 fondsen met een totaal vermogen van zeker 250 miljoen euro. De beleggers zijn terecht ongerust over de effecten van deze ontwikkelingen op de waarde hun investering.

Het is dringend gewenst dat beleggers zich verenigen en een nieuwe beheerder voor hun fonds aanstellen. Met name is van belang dat de beleggers met één mond kunnen spreken om snel en doeltreffend te kunnen handelen. CVinNood overlegt met curator mr J.C. Rosenberg Polak over de wijze van aanpak van de overdracht van het beheer. CVinNood is bij uitstek geschikt om de beleggers hierbij te vertegenwoordigen. CVinNood is de enige echt onafhankelijke beleggers organisatie met veel ervaring in het vertegenwoordigen van grote groepen beleggers en tevens uitgebreide expertise op het gebied van CV's, maatschappen en faillissementen.

Henri Lantsheer, directeur van de Stichting CV in Nood: "Er zijn uiteraard vele partijen in de markt die het beheer van deze fondsen willen overnemen. Geen van deze partijen heeft echter de onafhankelijke positie van Stichting CVinNood. Wij hebben alleen een band met de beleggers en zijn daardoor het meest geschikt om de selectie van nieuwe beheerders te begeleiden."

CVinNood nodigt participanten in de EAIG fondsen uit om zich te melden bij de stichting, zodat op korte termijn een einde aan de huidige onzekerheid kan worden gemaakt.


---

Stichting CV in Nood (www.cvinnood.nl) is een onafhankelijk opererende organisatie, die actief opkomt voor de belangen van beleggers in Commanditaire Vennootschappen en maatschappen. CV in Nood verenigt de beleggers in CV, Maatschap en vastgoedobligaties en vertegenwoordigt hen jegens de beherend vennoot, banken en overige betrokkenen partijen. Stichting CV in Nood verzorgt namens de participanten de begeleiding van verkoop van vastgoed-, schepen en overige objecten door de CV en begeleidt reorganisaties en herfinancieringen.

Informatie voor de pers bij Henri Lantsheer via 065 149 3003 of lantsheer@cvinnood.nl

Stichting CV in Nood

Herengracht 138
Postbus 15051
1001 MB Amsterdam
T 020 623 0130
F 020 711 8118
E info@cvinnood.nl
www.cvinnood.nl