Ingezonden persbericht


persbericht

Texel, 11 februari 2008

start fondsenwerving nieuwe zeehondenbassins en exposities bij Ecomare met geld BankGiro Loterij

Op 6 februari ontving Ecomare een cheque van ¤ 600.000 van de BankGiro Loterij. Hiermee is er een goede start gemaakt met de fondsenwerving voor de vernieuwing van het buitengebied met exposities en nieuwe zeehondenbassins.

De uitreiking van de cheque vond plaats in de Hermitage Amsterdam. Hier hield de BankGiro Loterij haar jaarlijkse Goed Geld Gala. Ruim 53 miljoen euro werd verdeeld over 45 goede doelen. De BankGiro Loterij richt zich op instellingen voor behoud van cultureel erfgoed. Door mee te doen met de loterij steunen de deelnemers met 50% van hun inleg goede doelen op het gebied van kunst en cultuur.

Ecomare wil eind 2008 de eerste schop in de grond zetten voor de vernieuwing van het buitengebied met de zeehondenbassins. Het buitengebied krijgt een attractievere uitstraling. Het verhaal over klimaatverandering en de invloed daarvan op de zee wordt er verteld. Ook worden de accommodaties voor de zeehonden(opvang) verbeterd, zodat zij bijvoorbeeld in elk bassin een 'strandje' krijgen om overdag te kunnen rusten.

///////////////////

Voor journalisten presenteert Ecomare met Karres en Brands landschapsarchitecten de plannen voor de vernieuwing van het buitengebied op maandag 18 februari om 13.00 uur.

Foto, Roy Beusker.

V.l.n.r. voorzitter Raad van Bestuur Stichting Texels Museum Henk Wierenga, managing director BankGiro Loterij Ellen Damsma, hoofd marketing & pr Ecomare Renée Smal, directeur Stichting Texels Museum/Ecomare Just van den Broek.

Nadere informatie: Ecomare, Renée Smal, Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Texel

t 0222 31 77 41, f 0222 31 77 44, reneesmal@ecomare.nl, www.ecomare.nl