Ingezonden persbericht


Petrus Canisius College

Kenmerk: 11 februari 2008

PERSBERICHT

PCC-videoteam interviewt Ella Vogelaar

Op maandag 11 februari 2008 bezocht minister Ella Vogelaar de Alkmaarse prachtwijk Overdie. Tijdens het overladen programma, vlak voor het moment dat het ze samen met een groot aantal vertegenwoordigers van bewonersorganisaties aanschoof voor een heerlijke lunch in het vernieuwde grand café van de school, kon het videoteam van het PCC-Juniorcollege haar interviewen. Een absolute opsteker voor de drie dertienjarige vmbo-leerlingen, die nog maar net klaar zijn met hun video-opleiding.

Een beetje zenuwachtig waren ze wel, maar toen de minister eenmaal echt voor hun camera stond, verdween die al snel. Tassija Walraven zorgde voor de geluidsopnames, Melvin Kouwen bediende de camera, terwijl Kimberley de Wit een tiental vragen op haar afvuurde. Daarbij had ze ook aandacht voor de privésituatie van de minister met vragen als 'heeft u zelf kinderen?' en 'wat heeft u voor ontbijt gegeten vanmorgen?'. Vervolgens ging ze de diepte in met vragen over onder meer de verkeerssituatie in Overdie.
Deelname aan het videoteam op het Juniorcollege Vondelstraat is mogelijk voor brugklasleerlingen die goede cijfers halen voor hun 'gewone' lesvakken en die goed op schema zitten. Na een sollicatie naar één van de functies, leren ze interviewtechnieken en werken met de professionele apparatuur. Het videoteam wordt vervolgens door de school ingezet bij belangrijke gebeurtenissen en evenementen. Het bezoek van de minister was zo'n gebeurtenis. Direct na afloop van het interview dook het team de studio in om de film te editen. Vanaf dinsdag 12 februari is het filmpje te zien op www.pcc.nu

einde persbericht

Alkmaar - Bergen - Heiloo

Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu


---- --