Ingezonden persbericht


Altran Foundation looft prijs ter waarde van 1 miljoen euro uit voor CO2 reductie

Award stimuleert technologische oplossing voor het global warming probleem

Amsterdam, 7 februari 2008 De Altran Foundation for Innovation reikt medio 2008 voor de elfde keer de Altran Foundation for Innovation Award uit; een internationale prijs voor maatschappelijk relevant onderzoek naar innovatieve oplossingen voor eigentijdse problemen. De te winnen prijs is een jaar lang ondersteuning door een team van Altran consultants. Concreet betekent dit dat de deskundigen van Altran de winnaar begeleiden bij iedere stap in de verdere ontwikkeling van het project. Op zowel technisch, strategisch en marketing gebied ondersteunt en adviseert Altran de winnaar. De Award vertegenwoordigt daarmee een waarde van 1 miljoen euro.

De Altran Foundation Award 2008 is een internationale wedstrijd die open staat voor ieder project dat raakvlakken heeft met het thema. Verenigingen, scholen, universiteiten, onderzoekscentra, laboratoria, bedrijven, individuen en openbare of privé-instellingen kunnen individueel of collectief deelnemen. De projecten moeten bij de Foundation worden ingediend voor 7 april 2008.

In 2006 won de Nederlander Rudy van der Blom, werkzaam bij de TU Eindhoven, met zijn Maxxun-project de Award 2006, die in het teken stond van Technologische Innovatie en Energie . Maxxun is een Nederlandse start-up die een baanbrekend zonne-energiesysteem heeft ontwikkeld dat gebaseerd is op de zogeheten luminescent solar concentrator (LSC) technologie. Het grootste voordeel van deze technologie in vergelijking met bestaande zonne-energiesystemen, is dat het de vereiste investeringen met meer dan 50 procent reduceert. In 2004 was het een Nederlandse onderzoeker, Bob van Eijk, die de prestigieuze prijs won met HISPARC, een project om middelbare scholieren kennis te laten maken met bètawetenschappen en kosmische straling. Inmiddels is de elektronica en de software, die in HISPARC wordt gebruikt, met behulp van Altran verder ontwikkeld en hebben meer dan 30 Nederlandse scholen door het hele land een HISPARC-detector op het dak staan.

Voor de Award komen zowel producten, processen als methodes in aanmerking. Deelnemers kunnen zich tot 7 april 2008 inschrijven door het deelnameformulier te downloaden dat te vinden is op www.altranfoundation.nl of www.altran-foundation.org.

###

Over de Altran Foundation

In 1996, creëerde Altran de Altran Foundation voor Innovatie. De doelstelling is technologische en wetenschappelijke ontwikkeling die bijdraagt aan de maatschappij, te ondersteunen en promoten. Al meer dan 10 jaar reikt de Foundation jaarlijks een technologische of wetenschappelijke award uit aan een onderzoeksteam of entrepreneur, als erkenning van vooruitgang op een bepaald thema. Tijdens deze afgelopen jaren heeft de stichting bijgedragen aan ontwikkelingen en innovaties die echte voordelen voor de maatschappij hebben gevormd.

In de loop der jaren zijn de acties van de Foundation meer en meer uitgebreid, in het bijzonder op internationale schaal. Het unieke karakter van de Altran Foundation Award voor Innovatie komt tot uitdrukking in de prijs die de beloning vormt: een jaar technologische en wetenschappelijke consulting door Altran. In 2002 heeft de stichting zelf een speciale prijs gekregen van de jury van de Sponsoring Oscars, die wordt uitgereikt door ADMICAL (Association pour le développement du Mécénat Industriel et Commercial een Franse vereniging voor de ontwikkeling van industriële en commerciële sponsoring). Voor meer informatie kijk op: www.altranfoundation.nl of www.fondation-altran.org.

Neem voor meer informatie over de selectiecriteria of andere vragen contact op met:

Altran

Wouter Mellaart (Marketing Manager)

T: +31 (0) 6 41 81 7064

E: wouter.mellaart@altran.com

Altran

Michiel Jak (Chief Technology Officer)

T: +31 (0) 6 16 48 43 38

E: jak@altran-tech.nl

Text 100 Public Relations

Karin Schop

T: +31 (0)20 530 43 47

E: karin.schop@text100.nl

Robbert Vreeburg

Account Executive

Text 100 Public Relations

D: +31.20.530.43.44 T: +31.20.530.43.33 F: +31.20.530.43.31 E: robbert.vreeburg@text100.nl

A: Y-techgebouw, Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN, Amsterdam, The Netherlands

Winner, Holmes Report New Media Agency of the Year 2007

Winner, PRWeek Innovation of the Year 2007