Ingezonden persbericht


Nederlandse draadloos-mobielbreedbandprovider Worldmax kiest voor Alcatel-Lucent

Aanleg een van de eerste commerciële WiMAX 802.16e-netwerken in West-Europa

Rijswijk, Hilversum, 11 februari 2008 Alcatel-Lucent is door Worldmax geselecteerd voor de bouw van een van de eerste commerciële netwerken op basis van de WiMAX 802.16e-2005-standaard (Rev-e) in West-Europa. Dit netwerk maakt deel uit van het 3,5 gigahertz-spectrum (GHz) van Worldmax, de nieuwe en innovatieve aanbieder van draadloos

mobielbreedbandtoegang.

Worldmax is eigenaar van de exclusieve 3,5 GHz-licentie voor Nederland. Het bedrijf zal daarom de eerste aanbieder zijn in Nederland van snel draadloos

mobielbreedbandinternet van uitstekende kwaliteit, zowel binnen als buiten. WiMAX is een flexibele draadloze technologie die gebruikers toegang biedt tot snelle, draadloze breedbanddiensten, ongeacht waar ze zich bevinden. Gebruikers beschikken hiermee over draadloze breedbandtoegang in vaste en mobiele omgevingen.

Na een strenge selectieprocedure hebben we gekozen voor Alcatel-Lucent. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit de juiste partner is voor de aanleg van een dergelijk innovatief netwerk. Worldmax heeft behoefte aan een flexibele oplossing die eenvoudig is in te zetten en meegroeit met onze organisatie. Gezien het wereldwijde marktleiderschap van Alcatel-Lucent is dit de juiste partner voor ons , zegt Jeanine van der Vlist, CEO van Worldmax.

Alcatel-Lucent levert zijn end-to-end WiMAX-oplossing inclusief basisstations, controllers voor draadloze toegang en core-apparatuur. Daarnaast is Alcatel-Lucent verantwoordelijk voor projectmanagement, integratie en netwerkinstallatie.

Worldmax is een echte pionier, omdat ze als een van de eerste West-Europese operators WiMAX Rev-e-diensten commercieel lanceert. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen om klanten snelle en betrouwbare internetverbindingen te bieden , zegt Frederic Rose, president van de regio Europa, Azië en Afrika van Alcatel-Lucent. Dit contract met Worldmax onderstreept onze sterke WIMAX-positie, omdat het als een van de eerste Alcatel-Lucents mogelijkheden van WiMAX-dekking binnenshuis laat zien. Zowel Alcatel-Lucent als Worldmax is er veel aan gelegen om Nederlanders te laten profiteren van WiMAX-technologie.

Sinds begin 2007 heeft Alcatel-Lucent wereldwijd al 70 pilots en implementaties van WiMAX verzorgd en 20 commerciële contracten op dit gebied gesloten. Dit maakt het bedrijf tot de nummer één in de wereldwijde WiMAX-markt.

De Universal WiMAX-oplossing van Alcatel-Lucent integreert technologische innovaties, waaronder beam-forming en MIMO (Multiple-In Multiple-Out). Met beam-forming kunnen serviceproviders het aantal radiolocaties voor dekking sterk terugdringen, soms zelfs tot 40 procent. MIMO zorgt voor krachtiger radioverbindingen: tot twee keer de capaciteit in stedelijke omgevingen.

###

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs.

Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Worldmax

Ingrid Goos

Mob.: 06 - 44 36 39 75

E-mail: igoos@xs4all.nl

Alcatel Lucent

Gabry de Kovel

Mob.: 06 53 32 38 89

E-mail: gabry.kovel@alcatel-lucent.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Annemiek Driessen / Kirsten van de Groep

Tel.: 030 6565 070

Mob.: 06 28 87 67 34

E-mail: Alcatel-Lucent@lvtpr.nl