Ingezonden persbericht


Tele2 Zakelijk wint gehele Europese aanbesteding en levert IP-Telefonie, Mobiel en ISDN aan CWI

Amsterdam, 11 februari 2008. Tele2 Zakelijk maakt vandaag bekend dat het een vijfjarig contract heeft getekend met CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) voor het leveren van IP-Telefonie, Mobiele telefonie en ISDN. In totaal koppelt Tele2 Zakelijk 140 locaties van CWI tot wijdvertakt en volledig beheerd communicatienetwerk. Het contract vertegenwoordigt een totale contractwaarde van 6 miljoen euro.

CWI had een Europese aanbesteding uitgeschreven voor drie onderdelen: IP-Telefonie, Mobiele Telefonie en ISDN. De keuze is voor alle percelen gevallen op Tele2 Zakelijk omdat zij het economisch meest gunstige voorstel hebben gedaan.

Tele2 Zakelijk gaat samen met Cisco het Unified Communications platform uitrollen voor IP-Telefonie. Via dit platform gaan circa 5.500 werknemers van CWI bellen en door middel van `presence'- informatie kunnen zij tevens zien of iemand telefonisch bereikbaar is. Voor ruim 600 gebruikers gaat Tele2 Zakelijk mobiele telefonie leveren. Al deze medewerkers bellen onderling gratis. Daarnaast blijft Tele2 Zakelijk leverancier voor de ISDN lijnen van CWI.

"CWI zocht naar een betrouwbare en scherp geprijsde telefonieoplossing die is toegespitst op hun bedrijfsvoering," aldus Bram Smits, directeur zakelijke markt. "Tele2 Zakelijk is precies groot genoeg om elke CWI-vestiging van adequate communicatieoplossingen te voorzien."

"CWI is het trefpunt voor werkzoekenden en werkgevers en telefonie is voor ons een essentieel communicatiemiddel. Tele2 Zakelijk heeft bij alle percelen laten zien dat zij de beste proposities op het gebied van telefonie hebben," verklaart Cor Franke, Raad van Bestuur CWI. "Bovendien past een volledig beheerde communicatiedienst, die is toegesneden op onze organisatie met een groot aantal vestigingen, geheel binnen de uitbestedingstrategie van CWI."


- End -

Over Tele2 Zakelijk
Tele2 Zakelijk is de handelsnaam van Tele2 Nederland B.V. Tele2 Zakelijk is de nieuwe naam van een doorgewinterde aanbieder van zakelijke telecommunicatieoplossingen. De naam koppelt de zakelijke expertise van Versatel aan het solide en internationale moederbedrijf Tele2. Die combinatie maakt Tele2 Zakelijk in haar segment, qua omvang en daadkracht, één van de grootste telecomaanbieders in Nederland. Tele2 Zakelijk biedt breedbandige spraak-, data- en internetdiensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2 Zakelijk klanten profiteren van eenvoudige en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via www.tele2zakelijk.nl en/of www.tele2.nl

Contact Tele2 Zakelijk
Remco Meerstra
Corporate and Business Communications Executive
Tel: +31-20-750-1804
E-mail: remco.meerstra@tele2.com


---- --