Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Hillelaan: asfalteren fietspaden en rijbanen

De werkzaamheden aan de Hillelaan zijn bijna klaar. Door de vorst eind december 2007 was het niet mogelijk om de fietspaden en rijbanen op de Hillelaan, ter hoogte van de Rijnhaven Z.z. en de Korte Hillestraat, te asfalteren. Dit gaat nu gebeuren. Hiervoor is het nodig om de noord-zuid route en de zuid-noord route in twee achtereenvolgende nachten (op 11-12 en 12-13 februari 2008) af te sluiten voor het verkeer.

Af te sluiten gebied
De eerste nachtafsluiting van de Hillelaan tussen metrostation Rijnhaven en INHOLLAND gaat in op maandagavond 11 februari tot dinsdagochtend 12 februari. Dinsdagavond 12 februari tot woensdagochtend 13 februari wordt de Hillelaan voor de tweede nacht afgesloten. De afsluiting is van 19.00 tot 6.00 uur. De belijning wordt naar verwachting op woensdag 13 februari aangebracht.

Omleiding
Het autoverkeer wordt omgeleid via Laan op Zuid. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van ter plaatse omgeleide fietspaden. Omleidingen en tijdelijke verkeersmaatregelen worden met borden en afzettingen aangegeven. Indien nodig legt men in de opgebroken straat speciale rijplaten voor brandweer en ambulance. Het is verboden te parkeren in het afgezette werkgebied.

Overlast
Helaas is niet te voorkomen dat bovengenoemde werkzaamheden gepaard gaan met (geluid)overlast. Gemeentewerken doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Weersinvloeden en andere onvoorziene omstandigheden kunnen het werk verstoren. Dit kan mogelijk leiden tot verschuivingen in de planning.

Contact
Wilt u meer weten over de werkzaamheden of heeft u klachten of opmerkingen, bel dan tijdens kantooruren met mevrouw M.B. van den Brink van Gemeentewerken, via telefoonnummer (010) 489 34 58. U kunt ook een e-mailen naar hillelaan@gw.rotterdam.nl, of kijk op www.gw.rotterdam.nl.