Ingezonden persbericht

Gemeente Capelle aan den IJssel
t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders

Datum: 11 februari 2008.

Betreft: vragen Artikel 42 RvO

Geacht College,

Op 20 september 2007 schreef de heer Teeuwen een brief naar aanleiding van de verkoop van 's Gravenweg 355. Hoewel de brief uiteindelijk eindigt met het formeel aantekenen van bezwaar tegen het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan, zijn er door de heer Teeuwen ook een aantal uitspraken gedaan die verder gaan dan het aantekenen van bezwaar.

De CDA fractie, hoewel wij als fractie tegen de vorig jaar besloten nieuwe bebouwing zijn aan de 's Gravenweg, wil duidelijkheid hebben over de gang van zaken die de heer Teeuwen heeft gebracht tot het schrijven van genoemde brief.

Wij vragen u dan ook antwoord te geven op het volgende:

Is de weergave correct dat de ambtenaar van monumentenzorg tijdens het door de heer Teeuwen aangegeven gesprek stelde dat het gehele "ensemble" in de oorspronkelijke staat behouden moest blijven?

Geldt dit ook voor de op instorten staande schuur die herbouwd zou moeten worden in dezelfde vorm, maat, uitvoering en kleur?

Wat heeft u ertoe gebracht om bij Ziggarat Building Solutions van deze strakke interpretatie af te wijken en alternatieve bebouwing aan de 's Gravenweg toe te staan?

Het CDA is van mening dat hier wel degelijk met twee maten is gemeten, maar is zeer benieuwd wat de reactie van het College is op de mening van de heer Teeuwen dat zij met "onbehoorlijk bestuur" te maken hebben gehad?

De fractie van het CDA ziet uw antwoorden op deze vragen graag tegemoet,

Met vriendelijke groet,

Nico van Buren,
Gemeenteraadslid CDA

---- --