Ricoh


Hoogvolume specialisten van de Ricoh Family Group zetten de toon op Grafische Vakbeurs

Amersfoort, 29 januari 2008 - Hoogvolume printing zal tijdens de Grafische Vakbeurs Hardenberg, die op 12, 13 en 14 februari wordt gehouden, een zeer prominente plaats innemen. Standnummers 401, 405 en 419 (hal 4) van de Ricoh Family Group staat zelfs geheel in het teken van hoogvolume printing. Hier wordt dagelijks gedemonstreerd dat hardware, software en services voor hoogvolume applicaties tot volle wasdom zijn gekomen om in hoge mate bij te dragen aan de prestaties en resultaten van grafische bedrijven en documenten-productiecentra. Samenwerking
The Ricoh Family Group (RFG) omvat Ricoh, Nashuatec en sinds voorjaar 2007 ook Infotec. Laatstgenoemde heeft een uitstekende reputatie op het gebied van hoogvolume opgebouwd, zowel met een innovatief productenportfolio, als met toegespitste diensten voor de diverse grafische markten. Infotec biedt ook ondersteuning aan de andere twee leden van RFG, ter aanvulling van hun eigen expertise, als deze geplaatst worden voor vraagstukken van (potentiële) klanten op het hoogvolume terrein. Overigens blijft in dergelijke gevallen de klantverantwoordelijkheid bij Ricoh en Nashuatec.

Nieuwe hardware
Een blikvanger van formaat op de stand van de Ricoh Family Group is de Kodak NexPress, een zeer robuust full-colour systeem voor professionele grafische bedrijven die zich met digital printing onderscheiden. De NexPress blinkt uit in snelheid, flexibiliteit en vooral ook in afdrukkwaliteit.
Daarnaast wordt de bizhub PRO C6500e gedemonstreerd, het topsysteem van Konica Minolta voor het met hoge snelheid afdrukken van kwalitatief hoogwaardige kleurenprints. Dit systeem is in een groot aantal verschillende uitvoeringen leverbaar, waardoor het aanpasbaar is aan het werkaanbod voor het grafische bedrijf of documenten-productiecentrum.
Ook op kleurgebied worden de MP C3500 en de MP C6000SP en MP C7500SP gepresenteerd. De eerstgenoemde zal met een Fiery RIP worden gecombineerd voor extra hoge en beheersbare afdrukkwaliteit. De andere twee zijn Europese primeurs: hybride systemen voor zowel zwart/wit als kleurenwerk dat met 60 tot 75 pagina's per minuut wordt afgeleverd.

De beurstopper op het vlak van zwart/wit printing is de Kodak Digimaster, die inmiddels zijn kwaliteiten ruimschoots bewezen heeft, maar waarvoor door verfijningen toch ook steeds weer nieuwe applicaties worden gevonden. Daarnaast zullen op de stand van de Ricoh Family Group twee MP 1350 printsystemen aan het werk worden gezet. Zij functioneren afzonderlijk met verschillende nabewerkingssystemen. Zij kunnen ook onderling worden geschakeld, zodat er een combinatie ontstaat die 270 pagina's per minuut produceert.

Software primeurs
Een belangrijke primeur is Infotec PrintTicket, een compleet en flexibel systeem voor het bestellen van printwerk en productie management voor het uitvoerende bedrijf. Ook de nieuwste versie van Digital Store Front(r) is een uitgekiende webwinkel voor het digitaal bestellen van printwerk.
Andere software highlights zijn OneFlow(r) voor begeleiding van prepress taken en ready4print voor het snel en tegen lage kosten produceren van proefprints en producties volgens de ISO 12647 norm. Er worden demonstraties gegeven van de combinatie van PrintShop Mail en DirectSmile voor bijzondere effecten in gepersonaliseerd printwerk, evenals van MicroPress(r), een snel en krachtig documenten-productiesysteem voor de professionele Print On Demand omgeving.

Services
Het zijn de hard- en softwarecomponenten die het dagelijkse werk moeten doen, maar het zijn de aanvullende diensten die voor maximalisatie van het rendement zorgen. Dit begint bij de juiste advisering bij de keuzebepaling, maar omvat ook bijvoorbeeld het aanpassen van software, het trainen van medewerkers en uiteraard de technische nazorg. Dankzij deze steun kunnen grafische bedrijven en productiecentra nieuwe markten openen en profijtelijk exploiteren. Het beursthema van de Ricoh Family Group is dan ook: Met hoogvolume digitaal ... naar hoogvolume rendement.
Zie voor aanvullende informatie www.infotec.nl, www.ricoh.nl en www.nashuatec.nl.

Over Infotec, Nashuatec en Ricoh
Infotec, Nashuatec en Ricoh zijn leveranciers van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printsolutions, document management en consultancy). De organisaties zijn onderdeel van het wereldwijde Ricoh concern. Gezamenlijk richten zij zich met hoogvolume systemen op het gebied van digital printing, zowel in zwart/wit als in full-colour.

Redactie: voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met: Jaap Breunesse - Ricoh Nederland
Telefoon: 033 450 7811 of e-mail: jbreunesse@ricoh.nl