Nederlandse Vereniging van Journalisten

Zilveren Camera debat over onafhankelijkheid fotojournalistiek in Nieuwspoort

Stichting de Zilveren Camera en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort nodigen u uit voor een debat op dinsdag 12 februari 2008 van 19.00 - 22.00 uur, over de positie van de fotojournalist in het licht van de veranderende marktomstandigheden.

Tal van journalisten werken in dienst van een opdrachtgever: Defensie, Greenpeace, Artsen zonder Grenzen, de farmaceutische industrie. De vraag is hoe strijdig dit is met journalistieke onafhankelijkheid. Gaat de slogan op dat wie betaalt ook bepaalt?

Kan in een tijd waarin redacties korten op hun budgetten en weinig geld meer ter beschikking hebben voor tijdrovende en risicovolle opdrachten kritische (foto)journalistiek nog werkelijk gestalte krijgen?

Hierover gaat een panel bestaande uit Peter de Jong (AP), Robert Knoth (Getty), Marrigje de Maar (zelfstandig), Ronald Vles (jurist) en George Marlet (Trouw verslaggever) in debat met gespreksleider Max van Weezel (voorzitter Nieuwspoort) en met de zaal.

Dinsdag 12 februari 2008 van 19.00 - 22.00 uur Inloop 19.00 uur, aanvang debat 19.30 uur Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich vanaf heden aanmelden. Wegens het beperkte aantal plaatsen dient u zich uiterlijk woensdag 6 februari aan te melden via info@zilverencamera.nl

Wij willen u verzoeken om bij uw aanmelding uw functie/beroep op te geven. U ontvangt vervolgens van ons een bevestiging per e-mail (uiterlijk 8 februari).

Let op! Uw bevestiging is tevens uw toegangsbewijs: vergeet deze dus niet mee te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@zilverencamera.nl