Waterschap Rivierenland

Bijeenkomsten over verbetering Diefdijklinie

Op dinsdag 12 februari (Schoonrewoerd) en donderdag 21 februari (Asperen) zijn er inloop/inspraakbijeenkomsten over de Diefdijklinie. De bijeenkomsten gaan over de oplossingen voor de verbetering van deze dijk die het waterschap wil onderzoeken.

Inloop- en inspraakbijeenkomsten

De bijeenkomst op 12 februari te Schoonrewoerd is in partycentrum Schoonrewoerd - Koningin Julianastraat 22. De bijeenkomst op 21 februari in Asperen vindt plaats in partycentrum De Schildkamp - Leerdamseweg 44 te Asperen.
Voor beide bijeenkomsten geldt: tussen 17.00 en 20.00 uur kunnen belangstellenden vrijblijvend inlopen voor meer informatie. Er is dan ruime gelegenheid om persoonlijk vragen te stellen. Om 20.00 uur is er een presentatie. En om 21.00 uur begint de inspraakbijeenkomst, die wordt geleid door de provincie Zuid-Holland.

Startnotitie ter inzage

De Diefdijklinie voldoet niet aan de veiligheidseisen en moet verbeterd worden. De dijk moet namelijk de Alblasserwaard en de Vijdheerenlanden beschermen tegen een overstroming, wanneer bovenstrooms een rivierdijk zou doorbreken.
Van 4 februari tot en met 17 maart ligt de startnotitie Verbetering van de Diefdijklinie ter inzage. Daarin staat aangegeven welke oplossingen voor een betere Diefdijklinie het waterschap wil onderzoeken. Dit onderzoek moet duidelijk maken welke oplossing er uiteindelijk gekozen wordt. Tot 17 maart is het mogelijk om zienswijzen te geven op de startnotitie. Dit kan mondeling op een van de twee bijeenkomsten (zie hierboven) of schriftelijk. Schriftelijke reactie kunt u sturen aan het College van GS, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, onder vermelding van PZH-2008-20966.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over het project Verbetering Diefdijklinie is te vinden op de website van Waterschap Rivierenland, www.wsrl.nl, onder actueel/projecten/ veilige dijken. De hoofdlijnen van de startnotitie staan in nieuwsbrief Diefdijklinie #2, die is te downloaden vanaf deze website. Een exemplaar van de nieuwsbrief is ook kosteloos aan te vragen bij Waterschap Rivierenland (0344 -649 090).

Ook de startnotitie staat op de website van het waterschap. Daarnaast ligt deze, compleet met de kaartbijlagen, tot en met 17 maart ter inzage op de volgende adressen:

- gemeente Vianen, ir. D.S. Tuijmanweg 10, Vianen
- gemeente Leerdam, Dokter Reilinghplein 1, Leerdam
- gemeente Lingewaal, Raadhuisplein 3, Asperen
- gemeente Gorinchem, Stadhuisplein 1, Gorinchem
- gemeente Culemborg, Ridderstraat 250, Culemborg
- gemeente Geldermalsen, Kuipershof 2, Geldermalsen


- Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag
- Provinciehuis Gelderland, Markt 11, Arnhem
- Provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101, Utrecht.


- Het kantoor van Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, Tiel