Gemeente Alkemade


Informatieavond voorontwerpbestemmingsplan Derde Tuinbouwgebied 06-02-2008

Op dinsdagavond 12 februari wordt om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een algemene informatieavond gehouden over het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan Derde Tuinbouwgebied.

Het Derde Tuinbouwgebied maakt onderdeel uit van het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost Plus welke dateert van november 1998. Het plangebied ligt tussen het lint van de Achterweg en het landelijk gebied. Ten noorden wordt het plangebied begrensd door de Ringvaart. Tevens is een klein stuk grond toegevoegd uit het bestemmingsplan Nieuwe Wetering, welke ten noord oosten van het plangebied ligt. Het nieuwe bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat in hoofdzaak de bestaande situatie in het plan wordt vastgelegd. Het is voornamelijk gedetailleerd van opzet aangezien wordt beoogd de huidige tuinbouwfunctie te behouden en waar mogelijk te versterken. Er is een meervoudige doelstelling voor de bestemmingsplanherziening. Ten eerste dient het vigerende bestemmingsplan op basis van de termijnen uit de Wet op de Ruimtelijke Ordening vernieuwd te worden. De tweede doelstelling is het uniformeren van de bestemmingsplannen voor de tuinbouwgebieden in Alkemade. Voor de tuinbouwgebieden Baan- en Sotaweg en Geest- en Floraweg is dit al gebeurd. Voor het Derde Tuinbouwgebied dient dit nog te gebeuren. Tot slot kan de bestemmingsplanherziening gecombineerd worden met gebiedsinventarisaties om te kunnen beoordelen of er sprake is van met het vigerende bestemmingsplan strijdige situaties.

Op de inspraakavond wordt op het nieuwe bestemmingsplan Derde Tuinbouwgebied een toelichting gegeven, waarna een ieder de gelegenheid krijgt om een reactie te geven of vragen te stellen. Het voorontwerp ligt die avond vanaf 19.00 uur ter inzage. Het adviesbureau BRO, mede opsteller van het voorontwerp bestemmingsplan zal ook aanwezig zijn op deze avond. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze avond.

Het voorontwerp ligt met ingang van donderdag 7 februari 2008 voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis in de Leeskamer Publiek, nummer 9A. Inzage is mogelijk op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, of op afspraak. Reacties op het voorontwerp kunnen binnen de genoemde termijn schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van der Ploeg van de sectie Ruimtelijke Ordening, tel. (071) 332 72 05.