Gemeente Bodegraven

Burgemeester Tolna bezoekt Bodegraven

Op dinsdag 12 februari 2008 brengt de nieuwe burgemeester van Tolna, de heer Zoltàn Sümegi, met twee leden van de stedenbandcommissie uit Tolna, een kennismakingsbezoek aan Bodegraven. Onder begeleiding van burgemeester J.P. Lokker en wethouder J. Bouwens bezoeken de gasten uit Tolna verschillende locaties in Bodegraven.

Zo staat het fort Wierickerschans op het programma en ontvangen een aantal bedrijven burgemeester Sümegi voor een kennismaking. In de ochtend leidt de stedenbandorganisatie Bodegraven - Tolna de gasten langs de ouderenzorg (Rijngaarde, Hofhuis, Vijverhof). Eind van de dag vindt er een informele kennismaking plaats in Brouwerij De Molen met raadsleden en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Tolna en Bodegraven willen de stedenband de komende jaren inhoud geven door contacten met elkaar te onderhouden op uiteenlopende beleidsthemas. Zo staat voor het najaar een conferentie op het programma over ouderenzorg, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Hieraan nemen de ouderenzorg van Tolna, Stutensee ( partnergemeente van Tolna in Duitsland), Reeuwijk en Bodegraven deel. Voor volgend jaar staat het thema Afvalverwerking op de agenda.

Daarnaast zullen er culturele uitwisselingen plaatsvinden. De Pax Christi School ontvangt in juni 2008 kinderen uit de hoogste klas van een basisschool uit Tolna met hun begeleiders. Ook wordt er een gezamenlijke projectweek georganiseerd met het thema de rol van water.

In beide gemeenten zal er meer bekendheid gegeven worden aan mogelijkheden op toeristisch gebied. En waar mogelijk worden er contacten gelegd met het bedrijfsleven.