Gemeente Gouda


Gouda in de ban van wereldkampioen (11-2-2008)

Bij de schaatsclub Gouda en de gemeente Gouda heeft de telefoon vandaag niet stilgestaan. Iedereen wil weten of Paulien van Deutekom voor een huldiging naar Gouda kan komen. Paulien van Deutekom heeft via haar begeleiders laten weten er voorkeur aan te geven om eerst in alle rust haar schaatsprogramma af te werken. Vanochtend is daarom in ieder geval een gelukstelegram en een bos bloemen op haar logeeradres bezorgd.

In reactie op dit geweldige sportresultaat laat wethouder Kastelein weten dat hij geweldig blij is met een wereldkampioen uit Gouda. Kastelein: "Na het laatste optreden van Paulien van Deutekom dacht ik al: dat wereldkampioenschap zit er best in. Als het dan echt gebeurt, is dat natuurlijk geweldig. Gouda kan trots zijn op haar wereldkampioen. Dit is voor de hele stad een gouden moment. We hebben Paulien uitgenodigd naar Gouda te komen. Ik heb alle begrip voor haar keuze om eerst haar programma af te schaatsen. Wellicht kunnen we dan nog wat extra gouden plakken vieren!"

De schaatsclub, de gemeente Gouda en stichting Marketing Gouda hebben vandaag de krachten gebundeld om een feest voor Paulien van Deutekom te gaan organiseren. De precieze datum is nog niet vastgesteld, maar het schaatsseizoen loopt tot en met 10 maart 2008.

Op de website van de gemeente Gouda is voor Paulien van Deutekom een felicitatieregister geopend waar iedereen zijn gelukwensen voor Paulien online kan achterlaten. Het register is morgenochtend vanaf 11.00 uur via www.gouda.nl/wereldkampioen online.