Onderzoek NH Hoteles: Vrouwen willen speciale hotelkamer

12/02/2008 09:36



PR Newswire



HILVERSUM, Nederland and MADRID, February 12 /PRNewswire/ --
- Stereotypen verdwenen bij Europese reiziger

Europese reizigers gedragen zich opvallend gelijk. Stereotypen van de zuinige Nederlander, de kieskeurige Brit of de huiselijke Italiaan blijken nauwelijks nog te bestaan. Sterker nog: de Duitsers vormen tegenwoordig de doorsnee Europese reiziger. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de badkamer is de doorslaggevende factor bij het boeken van een hotelkamer.

Dat blijkt uit een onderzoek van internationale hotelketen NH Hoteles in Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. De hotelketen gebruikt de resultaten om zijn producten en informatievoorziening af te stemmen op de vraag van de consument.

Zo geeft het onderzoek aan dat 52 procent van de Nederlanders een speciale kamer voor mannen of vrouwen waardeert. Daarom biedt de keten in Nederland tegenwoordig speciale NH Women Style kamers aan met onder meer een sterkere föhn, grotere spiegels, uitgebreide lijn met verzorgingsproducten, een badjas en een selectie internationale vrouwenmagazines.

Hoewel Nederlanders de naam hebben om weekendjes weg te gaan, maakt juist minder dan de helft van hen gebruik van lange weekenden als Pinksteren of Pasen. Dit in tegenstelling tot de Britten en de Duitsers, van wie 86 procent op reis gaat. Tijdens de Kerst blijft 74 procent van de Nederlanders thuis, terwijl de 'huiselijke' Italianen (53 procent) en Spanjaarden (44 procent) wel op reis gaan. Hoewel acht op de tien Nederlanders gebruik maakt van het internet als informatiebron, blijft bij de helft de kleurrijke reisfolder populair. Bij het boeken van een hotelkamer wordt internet het meest gebruikt, met het Verenigd Koninkrijk aan kop (87%). De helft van de ondervraagden maakt nog steeds gebruik van diensten van reisbureaus.

Hoewel Nederlanders de naam hebben de badkameraccessoires mee te nemen, blijken vooral Duitsers, Spanjaarden en Italianen (25 procent) zich hieraan te bezondigen. Nederlanders vertonen nauwelijks dit soort gedrag. Een ander opvallend punt: Duitsers vallen het vaakst in slaap met de TV aan (16%).

NH Hoteles (http://www.nh-hotels.com) is de derde zakenhotelketen in Europa met 340 hotels met 50.204 kamers in 22 landen in Europa, Amerika en Afrika. Verder staan er 50 nieuwbouwprojecten op stapel, met nog eens 9000 kamers. NH Hoteles is genoteerd op de Madrid Stock Exchange. Voor meer informatie of toezending van het volledige onderzoek: Marieke van der Linden, Communicatie & PR Manager Benelux, UK, Frankrijk en Afrika, telefoon: +31(0)35-6299292, mobiel +31(0)6-21280517, email:
m.linden@nh-hotels.com